yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

ÜZÜM HASADI YAPILDI

ÜZÜM HASADI YAPILDI
10.09.2024 13:09
0
A+
A-
  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali kapsamında gerçekleştirilen Üzüm Hasadı programına katılarak Yalova’da geliştirilen üzüm çeşitlerinin hasadına start verdi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Programa, Vali Dr. Hülya Kaya’nın yanı sıra eşi Prof. Dr. Cemil Kaya, Yalova Belediye Başkan Vekili Cem Saraç, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz da katıldı.

YALOVA’DA ÜZÜM ÇEŞİTLERİ HASADI BAŞLADI..

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen hasat programında, Yalova’nın tarımsal başarısını gözler önüne seren üzüm çeşitlerinin tanıtımı yapıldı. Enstitü bahçesinde gerçekleştirilen hasat etkinliğinde Vali Dr. Hülya Kaya, Yalova’ya özgü ve burada geliştirilen üzüm çeşitleri hakkında bilgi aldı ve ilk üzüm salkımını dalından kopararak hasadı başlattı. Vali Kaya, programda yaptığı konuşmada, Yalova’nın tarımsal üretimdeki başarısına dikkat çekerek, “Bugün burada Yalova’nın tarımda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha görmekten mutluluk duyuyorum. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde geliştirilen üzüm çeşitleri, yalnızca ilimizin değil, ülkemizin dört bir yanındaki üreticilere ilham kaynağı oluyor. Bu anlamda, enstitümüzün yaptığı çalışmalar hem tarımsal çeşitliliğimizi artırmakta hem de Yalova’nın adını tarımda önemli bir noktaya taşımaktadır” dedi.

YALOVA’DA GELİŞTİRİLEN ÜZÜM ÇEŞİTLERİ ÜLKE GENELİNDE YETİŞTİRİLİYOR..

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, üzüm çeşitliliği ve bu çeşitlerin önemine dair açıklamalarda bulundu. Dr. Boz, enstitünün Türkiye genelinde üzüm çeşitlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda kritik bir rol oynadığını belirterek, “Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, yıllardır sürdürdüğü araştırma çalışmalarıyla üzüm çeşitliliği konusunda ülkemizde öncü bir konumda. Burada geliştirilen birçok üzüm çeşidi, Yalova üzümü adıyla ülkemizin dört bir yanında yetiştiriliyor. Bu da ilimizin tarım alanındaki başarısını gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı. Dr. Boz, enstitüde yürütülen çalışmaların yalnızca üzümle sınırlı kalmadığını, aronya ve tıbbi aromatik bitkiler gibi birçok tarımsal ürün üzerinde de önemli araştırmalar yapıldığını belirterek, “Enstitümüzde, tarımın her alanında yenilikçi ve verimli çeşitler geliştirme amacıyla çalışmalar sürdürülüyor. Bu çalışmalar, ülkemizin tarımına katkı sağlarken aynı zamanda Yalova’nın da bu alandaki gücünü pekiştiriyor” dedi. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman ise, Yalova’nın tarımda yenilikçi yaklaşımlarla ön planda olduğunu belirterek, enstitü tarafından geliştirilen üzüm çeşitlerinin ülke çapında yaygınlaşmasının gurur verici olduğunu dile getirdi. Yaman, “Yalova’da tarımsal üretim, sadece yerel ekonomiye değil, ülke ekonomisine de önemli katkılar sunmaktadır. Bugün burada gerçekleştirilen hasat, bu başarının bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.