yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

‘UYUŞTURUCU BELASINA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ’

‘UYUŞTURUCU BELASINA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ’
15.10.2024 15:24
0
A+
A-

Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ bilgilendirme semineri yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ kapsamında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Programa Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, proje paydaş kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, uyuşturucu kullanımının tüm toplumları etkileyen önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti. Yalova’da narkotik birimlerinin 2024 yılı itibarıyla 1586 olaya müdahale ettiğini ve 1765 şüphelinin yakalandığını belirten Bitirik, uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen 119 kişinin tutuklandığını ifade etti. Bitirik, toplumu bilinçlendirmek için yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “Narko Anne, Narko Rehber, Narko Gençlik, Narko Muhtar” projeleriyle 25 bin 571 kişiye ulaşıldığını belirtti.

‘UYUŞTURUCU BELASINA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ’..

Müdür Bitirik, “Günümüz dünyasının öncelikli sorunları arasında yer alan uyuşturucu madde kullanımı ve madde bağımlılığı, din, dil, ırk fark etmeksizin insanlığın ortak sorunudur. Uyuşturucuya karşı mücadeleyi, ülkemizin çocuklarını kendi çocukları olarak gören bir anlayış ve kararlılıkla sürdürmekte olan narkotik birimlerimiz tarafından 2024 yılı itibariyle ilimiz genelinde uyuşturucu suçları ve suçlularla mücadelede 30 planlı operasyon olmak üzere 1586 olay tespiti ile 1765 şüpheli yakalanmış, haklarında gerekli yasal işlemler yapılmıştır. 119 uyuşturucu madde ticareti şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Çeşitli muhteviyatta 40 bin 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı narkotik birimleri olarak huzur ve güvenliğin sağlanması için uyuşturucu satıcılarına savaş açma ve mücadelemizin devam etmesinin yanı sıra uyuşturucuyla mücadeleye karşı toplumsal bilinç oluşturmasına yönelik öğrenme, eğitim, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları da yürütülmektedir. Narko Anne, Narko Rehber, Narko Gençlik, Narko Muhtar eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında 110 faaliyet ile 25 bin 571 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca 65 uyuşturucu madde kullanan birey tedavi sürecine dahil edilerek topluma kazandırılma çalışması yürütülmüştür. Ülkemizin hedefleri için kahramanca ve korkusuzca büyük bir azimle mücadele ederken, geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu belasına göz açtırmayacağız. Bu mücadelemizde önümüze çıkan her türlü engelin bertaraf edilmesinde kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürütülen çalışmalarımızda Sayın Bakanımız ve Sayın Emniyet Genel Müdürümüzün emir ve talimatları ile Sayın Valimizin koordinesinde sağlanan destek ve yardımlardan dolayı sevgili Yalovalı hemşerilerimizin desteklerinden dolayı hepsine şükranlarımı arz ederim. Bu vesileyle 7/24 gecesini gündüzüne katarak zaman mefhumu gözetmeksizin, yeri geldiğinde kendi canından vazgeçen, yeri geldiğinde ailesine ayırdığı vakitten feragat eden, yılmadan kararlılıkla mücadeleyi sürdüren emniyet ve jandarma birimlerindeki kıymetli çalışma arkadaşlarıma ayrıca teşekkürü bir borç bilirim. 2024-2025 eğitim öğretim yılının bu vesileyle inşallah sorunsuz bir şekilde devam etmesini dilerim” dedi.

‘ANNE KALBİNE, YÜREĞİNE HİTAP ETMEK İÇİN BURADAYIZ’..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, yaptığı açıklamada, “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ne çok uzun zamandır devam ediyoruz. Sahada yapmış olduğumuz çalışmaların neticelerini çok güzel almaya başladık. Bu projenin çok doğru bir noktadan başladığını -çocuğunu en iyi bilen anne olduğu için- annelerimizin bilinçlendirilmesi ve çocuğundaki davranış değişikliklerinin tespitiyle beraber çok erken bir süreçte bağımlılığın tespiti bizim için çok büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla biz, her sene bu çalışmaları arttırarak yapmaya devam edeceğiz. Tabi burada siz velilerimizin rehber öğretmenlerimizin bize güç kattığını görüyoruz. Her yaptığımız toplantıya sivil toplum kuruluşlarımız dahil olmak üzere okul aile birliği başkanlarımız, annelerimiz, babalarımız, rehber öğretmenlerimiz sürekli katılıyorlar. Burada yapmış olduğumuz bilinçlendirme ile birlikte kullanım oranlarını ne kadar azaltabilirsek o kadar başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Anne kalbine, yüreğine hitap etmek için buradayız. Bende bir anneyim. Çocuğundaki en ufak değişikliği fark eden annedir. O değişikliği fark ettikten sonra biz devlet olarak annenin yanında nasıl yer alabiliriz bununda formülasyonunu yaptık. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Yeşilay bir protokol gerçekleştirdi. Bu protokol çerçevesinde çocuklarımızın okuldayken bilinçlendirilmesiyle ilgili eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan velilerimizle ilgili ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. Bağımlılık tespit edildiyse bununla ilgili tedavi sürecinde içiniz rahat olsun. ‘Bizim çocuğumuz uyuşturucuyla buluştu, biz bunu hiç kimseye söyleyemiyoruz çocuğumuz mimlenmesin, siciline geçmesin’ diye öyle bir endişeniz olmasın. Tedavi süreci tamamen gizlilik içerisinde yürütülüyor. Hiçbir şekilde sizin çocuğunuzun geleceğini karartmayacak şekilde gerekli planlamalar yapıldı” dedi.

‘HEP BERABER MÜCADELE EDİYORUZ’..

Vali Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “YEDAM yetkililerimiz de burada. Biz her daim sizin yanınızdayız. Çocuklarımızın bu zararlıyla buluşmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Okul çevrelerinde yapmış olduğumuz denetimlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okullarımızla oluşturmuş olduğumuz mobil okul ekipleriyle bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Ancak bizim dışımızda bir şekilde çocuğunuz arkadaş ortamında olur, başka bir şekilde olur, eğer tanıştıysa bu tanışıklığın çok sinsi bir şekilde ilerlediğinin de farkındayız. Bazen bu ergenlikle de karışıyor. Bu çok sinsi ilerliyor ciddiye almak gerekiyor. Bununla çok büyük bir mücadele etmemiz, bilinçli bir duruş sergilememiz gerekiyor. Ben burada kadınlarımıza, annelerimize güveniyorum. Bu projenin belkemiği annelerimiz buradaki başarımız da annelerimizin başarısı aynı zamanda. Ben bütün sahada çalışan özellikle Emniyet teşkilatımıza, Jandarma teşkilatımıza, İl Milli Eğitim bünyesinde çalışan bütün duyarlı öğretmen arkadaşlarımıza, rehber öğretmenlerimize, uyuşturucuyla mücadelede bizim her zaman yanımızda yer alan Sağlık İl Müdürlüğümüze, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. Özellikle YEDAM’a yani Yeşilay’ın oluşturmuş olduğu bağımlılıkla mücadelede bizim ilimizde de bir birim var. Hep beraber bununla mücadele ediyoruz, ben hepsine çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından ‘İki Sıcak Ekmek’ isimli farkındalık videosu izlendi ve Narkolog Polis Memuru Yılmaz Çetin tarafından davetlilere sunum gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.