yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5069
EURO
36,4979
ALTIN
2.952,17
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C

ÜRETİCİLERE SERTİFAKA VERİLDİ

ÜRETİCİLERE SERTİFAKA VERİLDİ
20.11.2024 16:17
0
A+
A-
  • Belirlenen kriterleri başarıyla yerine getiren firmalara, organik üretim sertifikaları düzenlenen bir törenle teslim edildi.

Haber / Zeynep TAŞTAN

Törene İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kara katıldı. Organik sertifika, hem çevreye duyarlı üretim süreçlerini destekliyor hem de tüketicilere güvenli gıda sunma konusunda önemli bir teminat sağlıyor. Yalova’daki midye yetiştiriciliği tesisleri de bu standartlara uygun üretim gerçekleştirerek organik sertifika almaya hak kazandı. Sertifikasyon sürecinde üretim tesisleri, çevre dostu yöntemler, sürdürülebilir kaynak kullanımı ve kaliteli üretim koşulları gibi birçok kriteri yerine getirdi. Sertifikaların takdim edildiği törende konuşan İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, organik üretimin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Organik üretim, sadece ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda çevreye ve insan sağlığına yapılan bir yatırımdır. Yalova’nın su ürünleri sektöründe bu standardı yakalamış olması, ilimiz için büyük bir gurur kaynağıdır.” Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kara ise bu tür çalışmaların Türkiye’nin organik su ürünleri üretimindeki yerini güçlendirdiğine dikkat çekti. Kara, Yalova’nın bu alanda lider iller arasında yer almayı hedeflediğini belirterek tesislere teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.