yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

‘UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ’ DEDİK; ANCAK UNUTTUK!

‘UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ’ DEDİK; ANCAK UNUTTUK!
01.08.2024 16:44
0
A+
A-

 

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

17 Ağustos 1999 deprem felaketinin üzerinden, dile kolay, 25 koca yıl geçti; ancak o büyük felaketin izleri hala daha tam olarak silinebilmiş değil. ‘UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ’ sloganı havada kaldı ve o acı günler gerçekten unutuldu.

  • 25 YILDIR HAVANDA SU DÖVDÜK!

Yaşanan büyük felaketin ardından binlerce canını kaybeden Yalova, deprem sonrası ilk günlerdeki duyarlılığını kaybetti. Zaten eski olan binaların, 25 yıl önce üstüne bir de büyük depremi yaşadıktan sonra yıkılması ve yerlerine deprem yönetmeliğine uygun yeni ve sağlam binalar yapılması gerekirken, zamanımızı boşa geçirdik. Kat sınırlaması ile sorunun çözüleceği düşünüldü, ancak olmadı. Ada ve parsel bazlı onlarca sağlıksız ve çürük bina yıkılamadı; geç kalındı.

  • ZEMİN+3 KAT KANDIRMACASI!

Yalova ile benzer büyük riski taşıyan bölgelerde ciddi mesafeler kat edilirken, özellikle İstanbul ilinin Anadolu yakasında yıkılan binaların yerine ‘kat sayıları artırılarak’ deprem yönetmeliğine uygun yeni ve sağlam yapılar hayat bulurken, Yalova, 25 koca yılını ‘ZEMİN+3 KAT’ kandırmacası ile boşa harcadı.

  • DEFALARCA UYARDIK; OLMADI..

Yalova Belediyesi, yerel seçimler öncesi şehir merkezinde eski binaların yerine aynı kat sayısı korunarak kentsel dönüşüme gidileceği yönünde karar aldı ancak uygulamada ciddi bir mesafe kat edilemedi. HABERCİ olarak yerel yönetimleri ve ilgili kurumları defalarca uyardık, “Şehrin birinci ve öncelikli gündem maddesi olarak kentsel dönüşümü önemseyin” dedik; olmadı.

  • TARİH TEKERRÜRDEN İBARET!!

Şimdi sayılı günler sonra yine deprem anıtına gidilecek, yine dualar okunacak. Yine protokolün süslü cümleleri ile bir yığın zırvalıklara, -cek, -caklarla dolu cümlelere tanıklık edeceğiz. 25 yıldır olduğu gibi yine ağızlardan dokunaklı, duygusal ifadeler dökülecek ancak sonuç anlamında bir yere varamayacağız; maalesef görünen bu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.