yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

UMKE PANELİ DÜZENLENDİ

UMKE PANELİ DÜZENLENDİ
11.08.2024 14:13
0
A+
A-

DEPREMDE YAŞADIKLARINI ANLATTILAR

  • Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 5-11 Ağustos Ulusal UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova UMKE tanıtımı ve yaşanmış görev anıları konulu bir panel düzenlendi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Vali Yardımcısı Cemil Aksak, ilin değerli protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sağlık çalışanlarının yoğun katılım gösterdiği panel büyük ilgi gördü.Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, afet ve acil durumlarda kendi hayatlarını riske atarak yardım bekleyenlere koşan UMKE gönüllülerine teşekkürlerini sundu. Karakuş, UMKE ekiplerini ‘sağlığın bordo berelileri’ olarak nitelendirerek, Yalova ve Türkiye’nin gururu olduklarını vurguladı. Ayrıca, tüm sağlık yöneticilerinden UMKE’nin tanıtımına katkıda bulunmalarını ve gönüllü sayısını artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmalarını istedi.

AFET BİLİNCİNİN ÖNEMİ VURGULANDI..

Yalova Vali Yardımcısı Cemil Aksak ise yaptığı konuşmada, UMKE gönüllüsü sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, afet bilincine sahip olmanın önemine değindi. Aksak, UMKE’nin zor zamanlarda üstlendiği kritik rolün altını çizdi ve bu tür organizasyonların toplumda afet bilincini artırma konusundaki önemine dikkat çekti.

UZMANLARDAN UMKE TARİHÇESİ VE GÖREV ANILARI..

Panelde, UMKE’nin geçmişi, Yalova’da yapılanması ve faaliyetleri hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Uzman Birim Sorumlusu Oktay Şimşek, UMKE’nin tarihçesi ve kuruluş süreci hakkında bilgi verirken, UMKE Birim Sorumlusu Mustafa Ülker Yalova UMKE’nin yapılanmasını ve gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı.Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. EyyüpAltınkıran, deprem bölgesinde bir yönetici olarak edindiği deneyimleri paylaşırken, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, afet yaşamış bir yönetici gözüyle UMKE’nin önemini vurguladı. Bursa İl Afet ve Durum Müdürü Mehmet Buldan, UMKE’nin koordinasyon içinde nasıl çalıştığını aktarırken, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Demirel ise sivil toplum kuruluşları gözünden UMKE ile birlikte çalışma prensiplerini değerlendirdi. Son olarak, AFAD Birim Sorumlusu Osman Coşkun, UMKE’ninişbirliği ve yardımlaşma konusundaki başarısını anlattı.

GERÇEK YAŞAM HİKAYELERİ PAYLAŞILDI..

Panelde UMKE gönüllülerinin yaşanmış görev anılarını paylaştıkları sunumlar oldu. 1999 Marmara Depremi’ni çocuk yaşta yaşamış olan ve bugün bir UMKE gönüllüsü olarak görev yapan Hasan Murat Koçarslan, depremde yaşadıklarını anlatarak dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. 2011 Van Depremi’nde görev almış Mustafa Ülker, 2020 Elazığ Depremi’nde görev yapmış Özkan Özbek, 2022 İzmir Depremi’nde görev almış Pınar Demir, 2023 Kahramanmaraş Depremi’nde görev almış Beyza Kaymaz, Berkay Tekgül ve Samed Cem Alıcıoğlu da görev aldıkları depremlerle ilgili deneyimlerini video sunumları eşliğinde paylaştılar.

SAHRA ÇADIRI VE MOBİL KOMUTA ARACI GEZİLDİ..

Panelin ardından katılımcılar, alanda kurulu olan örnek sahra çadırını ve Mobil Komuta Aracı’nı gezdiler. Etkinlik, tüm katılımcıların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen bu panel, UMKE’nin toplumsal bilincin artırılmasındaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.