yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2316
EURO
37,0556
ALTIN
2.998,10
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
18°C
Yalova
18°C
Hafif Yağmurlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

‘TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

‘TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’
21.10.2024 15:05
0
A+
A-

Saadet Partisi Yalova Merkez İlçe Kongresi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Saadet Partisi Yalova Merkez İlçe Kongresi, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde, geniş katılımlı bir organizasyonla yapıldı. Kongreye Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Kemal Polat, İstanbul Milletvekili Birol Aydın ve partinin çeşitli kademelerinden temsilciler katıldı. Kongreye ayrıca, ilçe başkanları, partililer ve diğer siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. Tek adaylı kongrenin açılış konuşmasını önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Kazım Demir yaptı. Kazım Demir’in görevini devretmesiyle başlayan süreç, raporların okunmasının ardından İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ın dikkat çekici konuşmasıyla devam etti. Aydın, yaptığı konuşmada Türkiye’nin iç ve dış politikaları, ekonomik durum ve İslam dünyasının genel durumu üzerine önemli vurgular yaptı.

GAZZE MESELESİ..

Aydın, konuşmasında özellikle Gazze’deki durumun altını çizerek, “Gazze’de 1 yıldır kan, gözyaşı ve zulüm varken başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası sessiz kalıyor. İsrail’i durdurmak için hiçbir somut adım atılmıyor” dedi. Türkiye’nin ve İslam dünyasının bu sessizliğiyle ilgili eleştirilerde bulunan Aydın, İsrail’in tehditlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Aydın, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim’deki Meclis konuşmasında yaptığı uyarıları hatırlatarak, savunma sanayisi ve anayasa değişikliği üzerine yapılan tartışmalara da dikkat çekti.

‘TÜRKİYE’NİN TAMAMEN ÇÖKMESİ, AVRUPA’NIN ALEYHİNE OLUR’..

Aydın, Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunu eleştirerek, ekonominin ciddi bir yıkımla karşı karşıya olduğunu belirtti. Türkiye’nin mevcut iktidarla bu yıkımdan çıkamayacağını savunan Aydın, Türkiye’nin jeopolitik ve pazar gücünün Avrupa için önemli olduğuna değindi. “Türkiye’nin tamamen çökmesi, Avrupa’nın aleyhine olur” diyerek, bu durumun sadece Türkiye’yi değil, Avrupa’yı da etkileyebileceğini vurguladı. Aydın, konuşmasında Türkiye’nin ekonomisinin güçlendirilmesi gerektiğini ancak bunun mevcut hükümetle mümkün olmadığını dile getirirken, Batı dünyasının Türkiye’yi ne tamamen zengin ne de fakir bir noktada bırakmak istediğini söyledi. “Türkiye’yi orta düzeyde tutarak, büyük bir gelişim göstermesini engelliyorlar” dedi.

‘TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’..

Aydın, Saadet Partisi’nin temel hedeflerinden birinin Türkiye’nin yeniden büyük bir güç haline gelmesi olduğunu belirterek, adalet, ahlak, doğru yatırım ve sürekli üretim gibi ilkelerin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Bu zorlu mücadelenin kolay olmadığını, ancak bu yolda olanların hayatlarının pusulasını buna göre şekillendirmesi gerektiğini ifade etti. “Biz, adaletin, ahlakın, hukukun ve güvenin tesis edildiği bir Türkiye için mücadele ediyoruz” diyerek, milli görüş hareketinin bu konuda öncülük edeceğini vurguladı.

‘MEVCUT ANAYASANIN BİLE DOĞRU UYGULANMIYOR’..

Aydın, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ancak bugünkü şartlarda anayasa değişikliğinin öncelikli bir çözüm olup olmadığı konusunda soru işaretleri bulunduğunu belirtti. Türkiye’de yaşanan sosyal ve ekonomik sorunlara değinen Aydın, mevcut anayasanın bile doğru uygulanmadığını, yeni anayasanın çözüm sunup sunmayacağına dair ciddi kaygılar olduğunu söyledi. “Bugün anayasa diyor ki, israf yapma, yolsuzluk yapma, adam kayırma yapma. Yeni bir anayasa tartışırken bu kararlılıkta olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

KONGREDE DEVİR TESLİM..

Kongrenin sonunda İstanbul Milletvekili Birol Aydın, görevi devreden Kazım Demir’e bugüne kadar gösterdiği samimi gayretleri için teşekkür etti. Yeni seçilen Merkez İlçe Başkanı Lokman Aydın’a da başarılar dileyerek, Saadet Partisi’nin bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık ve mücadeleyle yoluna devam edeceğini belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.