yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

TÜRKİYE BU OPERASYONU KONUŞUYOR

TÜRKİYE BU OPERASYONU KONUŞUYOR
04.08.2024 14:10
0
A+
A-

İSTANBUL VE YALOVA 1 TON 549 KİLO!

İstanbul ve Yalova’da ‘NARKOÇELİK’ Operasyonu’nda 1 ton 549 kilogram metamfetamin ele geçirildi..

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

İstanbul ve Yalova’da gerçekleştirilen ‘NARKOÇELİK-30’ operasyonları, Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda, İran’dan Türkiye’ye nakledildiği belirlenen toplam 1 ton 549 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 8 uyuşturucu taciri ve imalatçısı şüpheli gözaltına alındı.

İSTANBUL’DA EŞ ZAMANLI BASKINLAR..

Operasyonlar, İstanbul’da 8 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarla başladı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, Organize Suç Örgütü’nün İran’dan emdirme yöntemiyle Türkiye’ye gönderdiği uyarıcı maddelerin ayrıştırılması ve imalatı için uzman şahısların İstanbul’a gönderildiği belirlendi. Bu şahısların, uyarıcı maddeleri Yalova’daki bir çiftlik evinde ayrıştırma ve çoğaltma merkezi olarak kullanarak uyuşturucu üretimine başladıkları tespit edildi.

YALOVA’DA ÇİFTLİK EVİNE BASKIN..

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının desteğiyle, Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan çiftlik evine ve diğer iki adrese düzenlenen operasyonda ise büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu baskınlarda 1 ton 259 kilogram sıvı halde metamfetamin, 50 kilogram kristal halde metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde bulundu.

TOPLAM ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MİKTARI

Toplamda 1 ton 549 kilogram metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal maddenin ele geçirildiği operasyonlar, Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük metamfetamin operasyonlarından biri olarak kayıtlara geçti. Emniyet yetkilileri, bu başarıda emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederek, uyuşturucu ile mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ..

Operasyonlar sonucunda yakalanan 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçlarından yargılanacakları bildirildi. Soruşturmanın genişletilerek devam edeceği ve olayla bağlantılı diğer şahısların da tespit edilerek adalete teslim edileceği açıklandı.

EMNİYET YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA..

Emniyet yetkilileri, bu tür operasyonların Türkiye’nin dört bir yanında devam edeceğini vurgulayarak, uyuşturucu ile mücadelede kararlılık mesajı verdi. Ayrıca, vatandaşlardan uyuşturucu ile ilgili her türlü şüpheli durumu yetkililere bildirmeleri çağrısında bulunuldu. Bu büyük operasyon, Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadeledeki başarısını bir kez daha gözler önüne sererken, toplumun her kesiminden bu mücadeleye destek verilmesinin önemi bir kez daha vurgulandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.