yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7247
EURO
35,5202
ALTIN
2.497,75
BIST
10.855,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
33°C
Yalova
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
32°C

TÜRK-JAPON DOSTLUĞU PEKİŞECEK

TÜRK-JAPON DOSTLUĞU PEKİŞECEK
05.07.2024 15:54
0
A+
A-
  • Japonya’nın tanınmış reklam ve promosyon ajanslarından Hakuhodo, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü çerçevesinde önemli bir kültürel proje için harekete geçti. Yalova ilimizle kardeş şehir ilişkisi bulunan Japonya’nın Tonami ili Belediye Başkanlığı tarafından da desteklenen uzun metraj bir film projesi hayata geçiriliyor.

     

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Japonya’nın tanınmış reklam ajanslarından Hakuhodo tarafından yapılan girişimle Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü çerçevesinde çekimleri hem Yalova hem de Yalova Belediyesi’nin Japonya’daki kardeş şehri Tonami’de yapılan bir film projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Yalova’da çekimlere başlayan Japon ekip, filmde Atatürk’ün büyük bir çevrecilik örneği sergilediği Yürüyen Köşk’e de yer verdi. Yönetmenliğini Daisaku Yamamoto’nun, senaryosunu ise Kanon Murakami’nin yazdığı film; Tonami’de yaşayan bir Japon kadının hayat serüveni üzerinden Tonami ve Yalova’nın tanıtımını amaçlıyor. Tonami’deki çekimlerine Nisan ayındaki Lale Festivali döneminde başlanan filmin Yalova ayağındaki çekimleri de yapıldı. Yürüyen Köşk ve şehrin birçok noktasında çekimleri yapılan filmin Kasım ayında vizyona girmesi planlanıyor. Bu kültürel ve diplomatik iş birliği projesi, Türkiye ile Japonya arasındaki köklü ilişkilerin daha da güçlenmesine ve karşılıklı kültürel değişimin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.