yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5444
EURO
35,2150
ALTIN
2.468,07
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

‘TÜM CANLILAR YAŞAMAYI HAK EDER’

‘TÜM CANLILAR YAŞAMAYI HAK EDER’
02.06.2024 14:12
0
A+
A-
  • Yalova’da gönüllüler hayvanların yaşam hakkını savunmak için Cevdet Aydın Parkı önünde bir araya geldiler.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da, sokaktaki hayvanlara yönelik itlaf yasası tasarısına karşı çıkan gönüllüler, seslerini duyurmak için bir araya geldi. Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfı (SHKV) Başkan Yardımcısı Avukat V. Tülay Yüksel önderliğinde toplanan gönüllüler, yaşam hakkının kutsal olduğunu ve çözümün itlaf değil, yaşatmak olduğunu vurguladı. Cevdet Aydın Parkı önünde toplanan gönüllülere seslenen SHKV Başkan Yardımcısı Avukat V. Tülay Yüksel, “Aylardır sokaktaki hayvanlara yönelik saldırılar, kampanyalar, nihayet itlaf yasası adı altında yasa tasarısı olarak gündemimize geldi. Bizler, başta SHKV olmak üzere, Yalovalı tüm gönüllüler olarak sokaktaki canlarımıza, dilsiz dostlarımıza, bize emanet edilmiş olan sahipsiz kedi ve köpeklerimize yönelik bu akıldışı sözde çözüm önerisine karşı çıkıyoruz ve yıllardır söylediğimiz gibi, çare öldürmek değil, yaşatmaktır diyoruz. Yaşam hakkı kutsaldır ve tüm canlılar yaşamayı hak eder. İtlaf yasası bu hakkı hayvan dostlarımızın elinden almaktadır. Üstelik çözüm olarak sunulan bu yöntem tüm vicdanları kanatacaktır. Asıl çözüm etkin kısırlaştırma ve canlıları kendi yaşam alanlarında korumaya, bakmaya devam etmektir. Yaralı, hasta, bakıma muhtaç ya da saldırganlık iddiası nedeniyle rehabilitasyona ihtiyacı olanlar için de gönüllülerin katılacağı bakımevlerinin, yaşam alanlarının kurulmasıdır. Uyutma için harcanacak kaynakların bu amaçlar için harcanmalıdır. Yüzyıllar önce evcilleştirip bize muhtaç hale gelmiş olan sokakta yaşayan hayvanların çoğalması kontrol altına alınmalı; bir an önce acil kısırlaştırma seferberliği düzenlenmeli; petshoplarda üretim ve satış kontrol altına alınmalı; doğadaki canlıların bir arada uyum içinde yaşamasının mümkün olduğu bir anlayış oluşturulmalıdır. İtlaf asla kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfı (SHKV) Başkan Aysun Kotan da eyleme katılarak, yetkililere seslendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.