yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
30°C
Yalova
30°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C

TUFAG GÖSTERİLERİ BAŞLADI

TUFAG GÖSTERİLERİ BAŞLADI
03.07.2024 17:13
0
A+
A-

TUFAG 37. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BAŞLADI

  • Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali, dansın büyüsünü bir araya getiren büyük bir etkinlikle başladı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova, kültürel etkinlikleriyle yine adından söz ettiriyor. Bu yıl 37.’si düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, Yalova’nın renkli sokaklarında başladı. Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) tarafından düzenlenen festivalin açılışı, 2 Temmuz’da gerçekleşti ve şehirde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Görkemli açılış yürüyüşü ile başladı

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen özel gece, TUFAG’ın 40. kuruluş yıldönümü ve festival açılışını bir araya getirdi. Festivalin açılışı, 7 ülkeden dans gruplarının muhteşem yürüyüşüyle başladı. Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C), Kolombiya ve Kuzey Makedonya’dan gelen dansçılar, Gazipaşa Caddesi’nde kortej halinde ilerleyerek Vali Konağı önünde toplandı. Yalovalılar, farklı kültürlerin bir araya geldiği bu renkli etkinliği ilgiyle takip etti.

Festival programı dolu dolu

Festival, açılışın ardından Termal ve Çınarcık’ta devam edecek. 4 Temmuz’da Termal’de, 5 Temmuz’da Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda ve 6 Temmuz’da Altınova ile Çiftlikköy’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Katılımcılar, her gün farklı bir kültürel deneyim yaşama fırsatı bulacaklar.

Avrupa Şampiyonası heyecanı ve sanatın buluşması

Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen performanslar da büyük ilgi gördü. Yalovalılar, Türkiye ve Avusturya arasında oynanacak Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesinde dans gruplarının gösterilerini izleyerek kültürel bir şölen yaşadılar.

Festivalin Son Buluşması

Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortej halindeki yürüyüş ile başladığı gibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle sona erecek. Katılımcı ülkelerin geleneksel müzikleri ve danslarıyla renklenen festival, Yalovalılar için unutulmaz anlar sunacak. Yalova, TUFAG’ın öncülüğünde düzenlenen bu festivalle bir kez daha kültür ve sanatın buluşma noktası olmayı başarıyor. Festival, farklı ülkelerden gelen dans grupları ve etkinliklerle şehre hareketlilik katarken, katılımcıların unutulmaz deneyimler yaşamalarına olanak tanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.