yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
28°C
Yalova
28°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

TrofimLysenko Mucizesi

03.07.2024 14:14
0
A+
A-

Uyuşturucu kaçakçıları 8 kata kadar ürün verebilen ve narkotiklerin kullandığı zehirlere karşı dirençli koka ağacı ırkı üretebildiler; hem de genetik mühendisliğinden yararlanmaksızın! Anneme bu hikayeyi anlattığımda dünyada bu tarz imkanlara rağmen açlığın hala bitirilmemiş olmasından derin üzüntü duymuştu.

Süper ırkların yetiştirilmesi ve kullanılması konusunda Burundi, çok iyi bir pilot ülke olabilir! Burundi; nüfusun epey sık olduğu oldukça fakir bir ülkedir. Ülkede neredeyse orman arazisi kalmamıştır. Çiftçilerin nadasa bırakacak dahi toprağı olmadığı ve gübre gibi şeylere de para veremedikleri için ürünlerin verimi düşüktür. TrofimLysenko rövanşını alabilir! Lysenkoculuğun Sözde Bilim olduğu görüşü oldukça yaygındır ama onun görevli olduğu sıradaki Sovyet tarımının durumu aksini söylemektedir! Onun yetiştirdiği ırklar ve teknikler bugün bile kullanılmaktadır. Ama maalesef Lysenko ile ilgili Rusça dışında tarafsız yayın bulabilmek neredeyse imkansızdır! Lysenkocu yöntemlerle eksi 30 santigradda limon yetiştirilebilmişti! Muhtemelen Süper Koka ırkı da çok benzer yöntemlerle elde edildi!

Tarım ürünlerinden sadece yiyecek elde edilmez ayrıca! Etanol, çeşitli proseslerde kullanılabilecek yağlar, giysi, mobilya, hatta yakıt elde edilebilmektedir! Ayrıca çiftlik hayvanlarının beslenebilmesi için de tarım ürünleri elzemdir! Sığırların ve pirinç tarımının metan salınımı yaptığını söylüyorlar! Metan dediğimiz gaz, doğalgazın ana bileşeni olan gaz değil midir? Neden şikayet etmek ve sığırlara düşman olmak yerine yakıt olarak kullanmayı düşünemiyoruz? Ayrıca anoksi ve müsilaj gibi problemlere fazla fosfor, fazla potasyum vs gibi şeyler neden oluyorsa neden bu fazla fosforu, fazla potasyumu ekstra gübre olarak kullanmayı düşünemiyoruz? Asya’da kanalizasyon atıklarını balık yetiştirmekte kullanıyorlar! Bir zamanlar Hollanda’da su ve rüzgar enerjilerini kullanarak çalışan fabrikalar vardı! Duvarların arasına hapsetmek gibi tekniklerle Moskova’daki kraliyet sarayında bile Akdeniz iklimi bitkileri yetiştirilebilmişti!

Radyasyon ile beslenen mantar türleri olduğunu biliyor muydunuz? Çernobil bölgesinde bu mantar türlerinden epeyce mevcut! Bu mantar türlerinin uzayda hem astronotları korumak, hem de besin kaynağı olarak kullanılması düşünülüyor! Ayrıca Kervran, Biberian ve Ohsawa gibi bazı bilimadamları da canlı hücrelerin elementleri birbirine dönüştürebildiğine dair tezler ortaya atıyor! Çernobil, Fukuşima ve daha pek çok yeri çok basit ama ince yöntemlerle temizlememizin önünde ne engel var? Cıva, Kadmiyum, Kurşun vs kirliliği de dünyanın pek çok yerinde inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda! Radyoizotoplar halledilebiliyorsa bunlar neden halledilemesin? Ayrıca ortodoks bilimciler dahi bazı bitkilerin radyoaktif ve toksik izotopları temizleyebildiğini kabul ediyor!

Enerjinin korunumu kanununa inanmıyorum! Ama inananlara da saygı duyuyorum! Zaten global bolluğu yaratmanın tek yolu enerjinin korunumu kanununu ihlal etmek değildir! Ben size Burundi’yi Afrika’nın ve hatta dünyanın tahıl ambarı haline getirmeyi öneriyorum! Veya başka bir ülke de olabilir tabi! Lysenko Sovyetlerde neler neler başarmıştı… Elbette Vavilov başına gelenleri hak etmemişti! Kayıtları ve tarihi inceleyebilirsiniz! Ama tarafsız kaynaklara da bakmayı unutmayın!

Zihninizi yeni olasılıklara açmanızı öneriyorum! Burada hakkı yenmiş bir dahiden bahsettim size! Son karar sizindir! Hepimiz için en hayırlısı olsun!

İnstagram adresi: @bahatunafikir

mail adresi: xyztu12345@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları
04.09.2024 11:42
27.12.2023 14:20
10.01.2024 13:52
09.08.2023 15:50
17.11.2022 16:47
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.