yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

TOBB 80. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TOBB 80. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
19.05.2024 16:32
0
A+
A-

TOBB 80. GENEL KURULU GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Genel Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Genel Kurula, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, YTSO Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Yazıcı ve Ertuğrul Evci, TOBB Genel Kurul Delegeleri Turhan Soysal, Ertan Gak ve Mustafa Dağ ile Genel Sekreter Taner Eriş katıldı. Genel Kurul Başkanlığını Gürsel Baran’ın yaptığı toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları ve TOBB Delegeleri katılım gösterdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin ilginç ama zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ülke ekonomilerinin genelinde büyüme istikrarlı seyrederken, enflasyon geriliyor. 2023 yılında küresel büyümenin, 2022’ye göre 1 puan artarak yüzde 3,2 olduğu tahmin ediliyor. 2024 ve 2025’de de bu civarda olması bekleniyor” dedi. Ayrıca, yüzde 10’a ulaşan küresel enflasyonun, yüzde 7’nin altına düşmesinin öngörüldüğünü bildiren Hisarcıklıoğlu, enerji, gıda ve tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılara rağmen dünya ekonomilerinin çoğunun dirençli çıktığını ve genel bir iktisadi durgunluğun önüne geçildiğini ifade etti.

YTSO’DAN RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NA ZİYARET..

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, YTSO Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Yazıcı, TOBB’un 80. Genel Kurulu öncesinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Demiryürek, ziyarette üyelerin talep ve beklentilerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na aktardıklarını belirtti. Demiryürek, “Yalova’nın ticari ve ekonomik hayatının geliştirilmesi, KOBİ’lerin finansal kaynaklara erişimi konularında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteklerini istedik” dedi.

HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), camiasına ve ülke ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOBB 80. Genel Kurulu’nda düzenlenen törenle verildi. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası adına hizmette 20 yılını dolduran Genel Sekreter Taner Eriş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Hizmet Şeref Belgesini aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.