yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6498
EURO
34,9941
ALTIN
2.424,49
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
30°C
Yalova
30°C
Açık
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C

‘TERMAL’İ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK LAZIM’

‘TERMAL’İ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK LAZIM’
14.06.2024 17:05
0
A+
A-

 

  • Yalova’nın bir dönem lüks otelleri arasında yer alan Çamlık Otel’in atıl vaziyette kalması üzerine CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, önemli açıklamalarda bulundu.

..”Afyon’daki çoğu oteller kür merkezi şeklinde ama otelden çıktıktan sonra gidecek hiçbir yeriniz yok. Termal öyle değil. Ormanı var; 10 dakika sonra da denizdesiniz. Burayı biz değerlendirememişiz bugüne kadar.”

  • Büşra Gündüz

Yalova Milletvekili Tahsin Becan, bir zamanlar Termal bölgesinde yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu belirterek, Çamlık Otel’in devlet tarafından işletilmeye başlandığından beri kullanılmadığını ve atıl durumda olduğunu ifade etti. Becan, bayramdan sonra bu konuyu meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

Tahsin Becan, Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın birlikte alacağı bir kararla Çamlık Otel’in yeniden canlandırılabileceğini vurguladı. Becan, Afyon’daki kür merkezlerini örnek göstererek, Termal’in doğası ve denizine olan yakınlığıyla benzersiz bir konumda olduğunu belirtti.

“Eskiden Termal’de yer bulamazdınız. Ne zaman devlet çalıştırmaya başladı, kaldı ki şu an çalıştırılmıyor, atıl vaziyette duruyor. Bayramdan sonra bunu mecliste gündeme getireceğim. Biz her şeyi özelleştirdik yıllardır. Orası hala niye duruyor?” diyen Becan, daha sonra şunları söyledi: “Bu işi marka olarak yapan, profesyonel bir firmaya özelleştirmek lazım. Yalova’ya, Termal’e, turizme faydası olsun. Yıllardır duruyor. Etibank gibi. Turizm deyince Termal’den başka turizm mi var? Termal’i hak ettiği yere getirmek lazım. Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı beraber karar alırsa bu iş olur. Hep Afyon’u örnek gösteriyorum. Afyon’daki çoğu oteller kür merkezi şeklinde ama otelden çıktıktan sonra gidecek hiçbir yeriniz yok. Termal öyle değil. Ormanı var; 10 dakika sonra da denizdesiniz. Burayı biz değerlendirememişiz bugüne kadar. Geçtiğimiz hafta Yalova’nın vekilleri olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı yaptık. Toplantının amacı şuydu: Yalova için yapılacak her şeyde elimizi taşın altına koyalım, birlikte çözelim. Yoksa o parti çözmüş, bu parti engel olmuş; orada değiliz. Bu anlamda AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol’a da teşekkür ederim. Gerçekten birlikte hareket ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.