yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

TEMA ÇİFTLİKKÖY’DEN ORMAN TERAPİSİ ETKİNLİĞİ

TEMA ÇİFTLİKKÖY’DEN ORMAN TERAPİSİ ETKİNLİĞİ
09.10.2024 14:36
0
A+
A-
  • TEMA Çiftlikköy, doğanın iyileştirici gücünü keşfetmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla Kurtköy Kapılıçınar’da düzenlediği anlamlı bir Orman Banyosu etkinliği ile katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

TEMA Çiftlikköy, Çiftlikköy Belediyesi’nin destekleriyle Kurtköy Kapılıçınar’da anlamlı bir Orman Banyosu etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinlik, doğanın iyileştirici gücünü deneyimlemek ve katılımcılara çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlendi. Etkinliğe TEMA Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova Merkez İlçe Sorumlusu Saffet Yıldız, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in eşi Berrin Gürel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin eşi Yeşim Yele, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’ın eşi Semra Canbay ve çok sayıda gönüllü katıldı. Etkinlikte, katılımcılar doğada yaklaşık iki saat geçirdi. Bu süre zarfında, doğanın sunduğu doğal güzellikleri deneyimleme fırsatı buldular. Beş duyularını kullanarak doğanın seslerini, kokularını ve görünümlerini hissettiler. Yoga eğitmeni Emine Malcı Yıldızeşliği rehberliğinde gerçekleştirilen nefes egzersizleri, katılımcıların zihinsel ve fiziksel olarak rahatlamalarına yardımcı oldu. Bu tür aktiviteler, katılımcıların stresle başa çıkmalarına ve doğayla olan bağlarını güçlendirmelerine katkıda bulundu. TEMA Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Günlük yaşamlarımızda beton yapılar içinde sıkışıp kalmışken, bu etkinlik sayesinde doğamızla yeniden buluşma fırsatı bulduk. İnsan, okyanusta sadece bir dalga; ancak dalga olmaktan çıkıp okyanusun sahibi gibi davranarak, doğaya verdiği zararı göremiyor” dedi. Güner, bu tür etkinliklerin doğanın yalnızca bir parçası olduğumuzu anlamamızda büyük rol oynadığını vurguladı. Etkinlik sırasında katılımcılar, doğanın sunduğu güzelliklerin yanı sıra çevre kirliliği gerçeğiyle de karşılaştılar. Orman içinde bırakılmış çöpler, etkinliğe katılanlar üzerinde derin bir üzüntü yarattı. Güner, bu durumu değerlendirirken, “Maalesef doğayı kirleten insanların varlığı, etkinlik sırasında bizi derinden üzdü. Doğa, unuttuğumuz, yok saydığımız, görmezden geldiğimiz bir varlık. Ancak, bu iki saatte doğanın iyileştirici gücünü bize sundu. Doğa bizim evimizdir ve onu korumak bizim sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu. Orman Banyosu etkinliği, katılımcılar arasında doğa bilincini artırmanın yanı sıra, sosyal etkileşim ve dayanışma fırsatı da sağladı. TEMA Çiftlikköy, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve insanların doğayla olan bağlarını güçlendirmek için çalışmalara devam edeceklerini duyurdu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.