BIST 100
11.456,37 1,28%
DOLAR
42,6988 0,01%
EURO
50,2516 0,18%
GRAM ALTIN
5.947,91 0,77%
FAİZ
38,42 0,21%
GÜMÜŞ GRAM
87,26 2,74%
BITCOIN
87.923,00 -0,61%
GBP/TRY
57,2210 0,17%
EUR/USD
1,1763 0,20%
BRENT
60,65 -0,77%
ÇEYREK ALTIN
9.720,62 0,73%

TARIMSAL SULAMANIN KAPASİTESİ ARTACAK

manşet büyük foto

 

  • 3,5 milyon TL’ye mal olacak gölet, yaz aylarında kullanıma girecek.

 

  • Dereköy’de 3. gölet yapım işi tamamlandı. Su dolumunun ardından köy halkı, göleti yaz aylarında kullanmaya başlayacak.

 

  • 50 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olacak gölet, tamamlandığında 410 dekar tarım arazisine ilave sulama sahası kazandıracak.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Tarımsal üretimde oldukça büyük öneme sahip olan sulama göleti yapımları, köylerin ihtiyaçlarına göre projelendirilmeye devam ediyor. 3. göletine kavuşan Dereköy, su dolumunun ardından göleti yaz aylarında kullanmaya başlayacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Dereköy’deki üçüncü göletimizin yapımı tamamlanmaya başladı. Su tutma haznesi ile kısa zamanda dolması planlanan gölet, köyde ilave tarımsal sulama kapasitesinin arttırılmasını sağlayacak. Yatırım tutarı 3,5 milyon TL’yi bulması planlanan Kazı Dolgu Sulama Projesi’nin maliyeti, idaremiz kaynakları ve köy muhtarlığı kaynağı ile karşılanmaktadır. 50 bin m3 su depolama kapasitesine sahip olacak gölet, tamamlandığında 410 dekar tarım arazisine ilave sulama sahası kazandıracaktır.”

  • Yapılacak gölet 9 metre derinliğe sahip olacak

Çiftlikköy’e bağlı Dereköy’de yapımı tamamlanan 3. gölet su tutumuyla kısa zamanda dolacak ve yaz aylarında köyün ilave tarımsal sulama kapasitesini artıracak. Yatırım maliyeti 3,5 milyon TL olup kazı dolgu sulama göleti olarak hizmete sunulacak. 50 bin m3 su depolama kapasitesine sahip göletin taban alanı 30x80 metre. Üst yüzey alanı ise 57x107 metre olup 9 metre derinliğinde. Tamamlanan gölet ile 410 dekar tarım arazisinin ilave olarak sulanması sağlanacak.

  • Muhtarlar ve Özel İdare, koordineli çalışıyor

Yalova köylerinin tarımsal sulama kapasitesi her geçen gün daha da artıyor. Köy Muhtarları ve İl Özel İdaresi, kaynak geliştirerek tarımsal sulama kapasitesini artırıcı yatırımlarını sürdürüyor. Köylere Hizmet Götürme birlikleri de bu sistemin içerisinde yatırım ve hizmetlerin hızlı şekilde yerelde uygulayıcıları oluyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?