yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
27°C
Yalova
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C

TARIMSAL KALKINMA HIZLA İLERLİYOR

TARIMSAL KALKINMA HIZLA İLERLİYOR
27.09.2024 16:30
0
A+
A-

SERMAYECİK’TE YABAN MERSİNİ ÜRETİMİ BAŞLADI

  • Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Sermayecik köyünde, tarımsal üretimin artırılması hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında yaban mersini üretimi hızla gelişiyor.

Yaban mersini üretimi, Sermayecik köyünde 250 dekarlık alanda hızla yaygınlaşıyor.

Sermayecik köyü, organize tarım üretiminde Yalova’da öncü rol oynuyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Altınova ilçesine bağlı Sermayecik köyünde yürütülen tarımsal faaliyetleri yerinde inceledi. Tarımsal üretimin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, özellikle yaban mersini üretiminin gelişimi gözden geçirildi. İncelemeye Altınova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Samet Çiçek, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bülent Batmaz ve İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi de katıldı.

YAĞMUR SUYU HASADI İLE VERİM ARTIŞI

Yaman, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın su seferberliği ilanına vurgu yaparak, çiftçilere suyun önemi konusunda sürekli bilgi verdiklerini belirtti. Sermayecik köyünde İl Özel İdaresi tarafından yapılan göletler sayesinde yağmur suyunun hasat edilip tarımda kullanılmasının verimi artırdığını ifade eden Yaman, bu sistemin yaban mersini üretimi için de büyük avantaj sağladığını dile getirdi. Yaman, “İl Özel İdaresi’nin sağladığı sulama göletleri ile yaban mersini için gereken su temin edildi. Bölgede yaklaşık 250 dekar alanda yaban mersini üretimi başladı, bu da Yalova’nın küçük ama değerli tarım arazilerinde çiftçilerin gelirini artırmayı hedefliyor” dedi.

SERMAYECİK ÇİFTÇİLERİ YENİLİKLERLE TARIMDA İLERLİYOR

İl Genel Meclisi Üyesi ve Sermayecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resul Çiftçi, yaban mersininin özellikle rakımı yüksek bölgelerde ve uygun toprak pH’ına sahip alanlarda yetişebildiğini belirtti. Çiftçi, yaban mersininin nadir bulunan ve çok sevilen bir ürün olduğunu ifade ederek, “Bu ürünün pazarda önemli bir açık dolduracağına inanıyoruz,” dedi. Ayrıca, gelecekte bu ürünü çeşitlendirmeyi ve köyün tarımda öncü rolünü sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.