yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

SUSMAYIN; KONUŞUN!

SUSMAYIN; KONUŞUN!
28.08.2024 13:58
0
A+
A-

Atık su arıtılmadan mı denize bırakılıyor?

HABERCİ soruyor!

* Halk, yaz aylarında mikrop saçan denize mi girdi?

* Atık su arıtma tesisinde gerekli kimyasal çalışmalar yapılmadan kanalizasyon suları denize mi bırakıldı?

* Sahildeki ağır kokunun sebebi sadece yosun kokusu mu?

 

  • Haber / Zeynep Taştan

Yalova’da atık su arıtma tesisinde çalışmalar ne durumda? Tesiste çalışan bazı görevliler ve halkın iddialarına göre tesis verimli çalışmıyor. Tesisteki atık suların dinlenme yerinde dinlendirilip posanın çökmesinden sonra deşarj tesisiyle başka işlem yapılmadan denize aktarıldığı iddia edildi.

  • Halk sağlığı tehdit altında mı?

Tesiste arıtma için gerekli kimyasal ilaçların maliyetli olması sebebiyle yeterli şekilde kullanılmadığı iddia edilirken, tam arıtma olmadan denize bırakılan suların halk sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğine de dikkat çekildi. Konuya ilişkin yetkililerden açıklama bekleyen Yalovalılar, “Sıcak havalarda en çok tercih edilen yerlerin başında gelen denizimiz hastalık mı saçıyor?” diye konuştular. Yosun kokusu diye adlandırılan sahildeki kokunun atık sulardan oluşup oluşmadığını da merak eden vatandaşlar; Yalova Valiliği, Yalova Belediye Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin araştırma yapmasını istiyor.

  • Halka yeterli açıklamaların yapılması isteniyor.

2011 yılında kurulan Yalova İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Altyapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) tarafından işletilmekte. Tesis, biyolojik arıtma yöntemiyle karbon, azot ve fosfor giderimi yapmakta. 80 bin metrekarelik alanda, günlük 50 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip tesisin bu aylardaki çalışmaları hakkında yeterli açıklamaların halka da duyurulması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.