yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

SU VERİMLİLİĞİ İÇİN 45 MİLYON TL AYRILDI

SU VERİMLİLİĞİ İÇİN 45 MİLYON TL AYRILDI
12.05.2024 15:58
0
A+
A-

KÖYLERDE AKILLI SAYAÇ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yalova İl Özel İdaresi, su kaynaklarının korunması ve verimliliğinin artırılması yolunda attığı kararlı adımlarla köylerdeki su sıkıntısını önlemeye ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor..

  • Proje kapsamında dağıtılacak olan 1168 adet akıllı su sayacından sonra önümüzdeki günlerde 6 bin 500 adet su sayacının dağıtılması planlanıyor..

Bu adımların toplam maliyeti yaklaşık 45 milyon TL olup, bunun 20 milyon TL’si akıllı sayaç alımları için 25 milyon TL’si ise araç ve makine, ekipman bedelleri için ayrıldı..

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Özel İdaresi, iklim değişikliği ve su kaynaklarının korunması konusundaki kararlılığını sürdürerek, köylerde su sıkıntısını azaltmaya yönelik yeni bir adım attı. Akıllı Sayaç, Verimli Su Projesi kapsamında köylerdeki su tüketimini daha verimli bir şekilde yönetmek amacıyla akıllı su sayaçları kullanılacak. Bu sayaçlar, su tüketimini kartlarına yüklenen miktar kadar sınırlayacak ve su kaçağı veya aşırı tüketim durumlarında uyarı verecek şekilde tasarlandı.

‘45 MİLYON TL AYRILDI’

Proje kapsamında dağıtılacak olan 1168 adet akıllı su sayacının yanı sıra, önümüzdeki günlerde 6 bin 500 adet su sayacının dağıtılması planlanıyor. Bu adımların toplam maliyeti yaklaşık 45 milyon TL olup, bunun 20 milyon TL’si akıllı sayaç alımları için 25 milyon TL’si ise araç ve makine, ekipman bedelleri için ayrıldı.

22 KÖYDE BAŞLATILACAK..

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, projenin önemine dikkat çekerek, suyun planlı ve tasarruflu bir şekilde kullanılmasını sağlayacak olan akıllı sayaçların kullanımının su kıtlığı ve kuraklık gibi önemli sorunların arttığı dönemlerde oldukça etkili olacağını belirtti. Önümüzdeki yıllarda su kıtlığı ve kuraklık gibi önemli sorunların artacağına dikkat çeken Yılmaz, İl Özel İdaresi mücavir alanındaki 22 köy için başlattıkları bu yeni uygulamanın önemini vurguladı.

TEŞEKKÜR ETTİ..

Projede emeği geçenlere ve köy muhtarlarına teşekkür eden Yılmaz, “Yalova İl Özel İdaresi olarak, su kaynaklarının korunması ve verimliliğinin artırılması yolunda attığımız kararlı adımlarla, köylerimizdeki su sıkıntısını önlemeye ve hem muhtarlarımızın yükünü hafifletmeye hem de vatandaşlarımızın su sıkıntısını minimize ederek yaşam kalitesini artırmaya devam edeceğiz. Bu uygulama, suyun planlı ve tasarruflu bir şekilde kullanılmasını sağlayacak olan akıllı sayaçların kullanımını içeriyor. Vatandaşlarımız, su tüketimlerini kartlarına yükledikleri kadar kullanacaklar ve sistem, su kaçağı veya aşırı tüketim durumlarında uyarı verecek. Bu sayede suyun daha iktisatlı kullanılması ve israfın önlenmesi hedefleniyor. Özellikle suyun büyük bir kıtlıkla karşı karşıya olduğu dönemde, bu uygulamanın oldukça etkili olacağını düşünüyorum. Muhtarlarımızın bu yeni sisteme öncülük etmeleri ve işlerine odaklanabilmeleri için verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma da teşekkürler ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.