Yalova Belediyesi tarafından ‘Sürdürülebilir Şehir Haftası’ kapsamında; yağmur suyu hasadı, arıtılmış suların geri kazanımı ve gri su arıtımı gibi konulara yönelik hazırlanan ‘Su Ayak İziniz Kaç Numara?’ konulu panel düzenlendi..
Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Belediyesi tarafından ‘Sürdürülebilir Şehir Haftası’ kapsamında; yağmur suyu hasadı, arıtılmış suların geri kazanımı ve gri su arıtımı gibi konulara yönelik hazırlanan ‘Su Ayak İziniz Kaç Numara?’ konulu panel düzenlendi. Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Salonu’nda yapılan panelde; Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından sahne dekorları da panele özel olarak geri dönüşümden kazandırılan malzemelerden yapıldı. Düzenlenen panele; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Bahaddin Erbay, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Bölüm Başkan Yardımcısı ve Çevre Mühendisi Dr. Başak Karakurt Çevik, Elektrik Elektronik Mühendisi, YASKİ Birlik Başkanlığı Müdürü ve Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Yasin Bıyıklı, Yalova OSB Çevre Mühendisi Okan Karaalioğlu, TEMA Gönüllüsü Tanfer Dinler, Tarım Yazarı ve Fütürist Mine Ataman ve vatandaşlar katıldı. Panele katılan uzman konuşmacılar yağmur suyu hasadı, arıtılmış suların geri kazanımı ve gri su arıtımı gibi konuları derinlemesine ele alarak çözüm yollarını tartıştı. Katılımcılar, düzenlenen panelde uzman ve başarılı uygulama örnekleri ile su ayak izini en aza indirme seçeneklerini öğrenme fırsatı buldu. Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi 2. ve 3. sınıf resim bölümü öğrencileri, panel devam ederken panelin konularına yönelik resim çalışması yaptı. Programın sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya tarafından takdim edildi. Panel süresince resimlerini tamamlayarak katılımcılarla paylaşan öğrencilere de teşekkür belgeleri verildi.
ÖĞRENCİLER SU AYAK İZİ HESAPLAMASI YAPTI..
Konferans öncesi Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri tarafından konferansa katılan misafirlere su ayak izi hesaplaması (bir ürünün tüm üretim aşamalarında kirletilen temiz su kaynağının ölçümü) yapıldı.