yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6429
EURO
35,2925
ALTIN
2.472,28
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANDI

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANDI
16.05.2024 14:59
0
A+
A-

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI YALOVA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

  • Yalova, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası’nı coşkuyla karşıladı. Yalova SGK İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, toplumun sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Törende, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi. Sosyal güvenlik, bireylerin hastalık, yaşlılık, işsizlik ve kaza gibi risklere karşı koruyan ve yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistem olarak tanımlandı. Bu kapsamda SGK’nın yürüttüğü sosyal güvenlik sistemi, sağlık sigortası, emeklilik sigortası, işsizlik sigortası ve kaza sigortası gibi çeşitli dalları içeriyor. SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında kaydettiği başarıları vurguladı. Özellikle salgın döneminde, ülkenin sağlık sigortası kapsamının yüzde 99,3’e ulaşması, Türkiye’nin sosyal güvenlik alanındaki gücünü gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Genel Sağlık Sigortası sisteminin önemi ve primlerin düzenlenmesi konusunda da bilgi verdi.

VATANDAŞ BİLGİ SAHİBİ OLMALI..

Törende ayrıca, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda da önemli mesajlar verildi. SGK’nın bu alandaki çalışmaları ve hedefleri üzerinde duruldu. Kayıt dışı istihdamın azaltılması ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi için toplumun desteğinin önemine vurgu yapıldı. Vatandaşların sosyal güvenlik sistemi hakkında bilgi edinmeleri ve etkinliklere katılmaları teşvik edildi. Sosyal Güvenlik Haftası’nın kutlandığı bu özel günlerde, SGK’nın web sitesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170”, sosyal medya hesapları ve il ve merkez müdürlükleri gibi kaynaklar üzerinden vatandaşların sosyal güvenlikle ilgili her türlü sorusuna cevap bulabilecekleri hatırlatıldı. Sosyal Güvenlik Haftası, toplumun sosyal güvenlik bilincini artırmak ve güçlü bir sosyal güvenlik sistemi için farkındalık yaratmak adına önemli bir fırsat sunuyor. SGK, bu hafta boyunca çeşitli etkinliklerle vatandaşlara sosyal güvenlik konusunda bilgi vermeye devam edecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.