yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘SİZLERE MİNNETTARIZ’

‘SİZLERE MİNNETTARIZ’
16.07.2024 13:00
0
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sona erdi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler, saatler yarımı gösterdiğinde tamamlanmış oldu. Deprem anıtının önünden başlanarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar dev bir kortej yapıldı. Meydanda devam eden programda, Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve aziz şehitlerimiz için İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dualar edildi.

‘Sizlere minnettarız’

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyan şehitleri de minnet ve rahmetle anarak sözlerine başlayan Vali Kaya konuşmasında, şunları dile getirdi: “15 Temmuz, milletimizin azim ve kararlılığının,  milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Bu hain darbe girişimine karşı duruşumuz, milletimizin demokrasisine, devletine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu mücadele, milletimizin asaletini ve cesaretini ortaya koymuş, esaret altına girmemek için canını ortaya koyan bir milletin varlığını tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi, geçmişteki destanlarımızın ruhunu yeniden diriltmiş, Çanakkale ruhunu, Kuvayı Milli’ye ruhunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki ruhu hatırlatmıştır. Bu zaferlerimiz; milletimizin acıyla, gözyaşıyla, cesareti ve vatan aşkıyla yazdığı, uğruna çok büyük bedeller ödediği koskoca bir destandır. 15 Temmuz’da milletin zaferi olarak unutulmaz destanlar arasında yerini almıştır. Bu destanı; vazgeçmeyenler ve gerisini asla düşünmeyenler yazmıştır. Türkiye’nin yazdığı kahramanlık destanı, dünya demokrasileri için büyük bir derstir. Tanka, topa, uçağa karşı, çıplak elleriyle bu destanı yazan, bizim milletimizdir, milletimizin her bir ferdi, bu destanın sesi, soluğu, nefesidir. O gece; hep birlikte cesaret olduk. Destan olduk; hainleri bir kez daha topraklarımızdan kovduk. O gece, biz kazandık kardeşlerim. Düşmanı bir kez daha yendik. Vatanı hainlere teslim etmedik. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin her daim güvende olacağı şuurundayız. Türkiye bu şuurla, birlik ve kardeşlik içinde geleceğe yürümektedir. Bizler içeriden ve dışarıdan gelen her türlü tehdide karşı uyanık olmalıyız. Allah hainlere fırsat vermesin, Allah bizi sevgisiz, susuz, havasız; ve vatansız bırakmasın. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu destanı sizler yazdınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan; şehitlerimize minnettarız. Gazilerimize minnettarız. Sizlere minnettarız. 85 milyon Türkiye’ye minnettarız. 15 Temmuz gecesi milletimizin yazdığı destanını bir kez daha yürekten selamlıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. O geceyi milletin zaferi yapanlara bin selam olsun.”

Vali Kaya’nın konuşmasının ardından canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları dinlendi. Video gösterimi, Çetin Gümüş’ün konseri ile devam eden gece, saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerde eş zamanlı salaların okunmasıyla sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.