yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

SERMAYECİK ÇİLEĞİNDE HASAT BAŞLADI

SERMAYECİK ÇİLEĞİNDE HASAT BAŞLADI
03.05.2024 18:01
0
A+
A-
  • BU YIL REKOLTE 350-400 TON

Yalova’nın simgesi haline gelen, Türkiye’nin her bölgesinde ismi ile markalaşan Sermayecik çileğinde hasat dönemi başladı.

  • ..”Sermayecik çileği, hem lezzetiyle hem de kalitesiyle Türkiye’nin dört bir yanında tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Köydeki çiftçilerimiz her yıl artan talebi karşılamak ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’nın meşhur çileği, Sermayecik köyünde bu yıl da hasat sezonunu açtı. Sermayecik Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda Altınova İl Genel Meclisi Üyesi olan Resul Çiftçi, köylerinde yılın ilk çilek hasadının gerçekleştirildiğini duyurdu. Ancak köyde yeni projelendirilen Maviyemiş meyvesi sebebiyle bu yılki çilek rekoltesi 350-400 ton arasında değişecek. Başkan Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Çileğin yanı sıra köyümüzde kiraz, ceviz, fasulye, kızılcık, erik ve fındık gibi ürünler de yetiştiriyoruz. Üretim, köylülerimiz tarafından bizzat gerçekleştiriliyor. Ayrıca, çileklerimizi kooperatif olarak her gün İstanbul hallerine göndererek depolama sorunu yaşamıyoruz. Şu anda çileklerimiz 50-60 lira arasında tezgahlarda yerini aldı. Yalova’daki semt pazarlarında da Sermayecik çileği satışa sunuluyor. Sermayecik çileği, hem lezzetiyle hem de kalitesiyle Türkiye’nin dört bir yanında tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Köydeki çiftçilerimiz her yıl artan talebi karşılamak ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

‘Göletler bu yılki tarımsal üretime hazır’

Sermayecik köyünde tarımsal üretimin her yıl artarak devam ettiğini belirten Çiftçi, göletlerin bu yıl da köyün tarımsal potansiyelini en üst düzeyde kullanmaya hazır olduğunu vurguladı. Köyde bulunan iki sulama göledinin bu yılki tarımsal üretime hazır olduğunu söyleyen Resul Çiftçi, “Göletlerimizin doluluk oranı, bu yılki tarımsal üretim sezonunda çiftçilerimize yeterli su kaynağı sağlayacak düzeyde. Bu durum, çiftçilerimizin ürünlerini daha verimli bir şekilde yetiştirmesine olanak tanıyacak” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.