
‘NE YAZIK Kİ BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK’
..”OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ.”
Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Semt77 Yalovaspor’da flaş gelişme yaşandı.
Onur ERDİK
Erkekler basketbolunda şehrimizin milli takımı konumundaki Semt77 Yalovaspor’da olağanüstü kongre kararı alındı. Türkiye Basketbol Ligi’nde iki kez şampiyon olan ve Basketbol Süper Ligi’nde iki kez kentimizi temsil eden Yeşil Kırmızılıların sosyal medya hesabından önceki akşam kongre açıklaması yapıldı.
‘Ne yazık ki beklediğimiz desteği göremedik’..
Semt77 Yalovaspor Basketbol Kulübü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kurulduğu günden bu yana yalnızca sportif başarılarla değil, aynı zamanda Yalova halkının ortak aidiyet duygusunu güçlendiren bir yapı olmayı hedefledik. Tribünlerde ailelerin bir arada olduğu, çocukların rol model olarak gördüğü, şehrin ismini Türkiye’nin dört bir yanında gururla temsil eden bir organizasyon inşa ettik. Yalova’mızın gururu, şehrimizin çocuklarına ve gençlerine umut, birlik ve heyecan aşılayan Yalovaspor Basketbol Kulübü olarak, ne yazık ki bu süreçte beklediğimiz desteği göremedik. Bu süreçte kulüp başkanımız Orbay Tuna, geçtiğimiz beş sezon boyunca yaklaşık 6 milyon dolarlık bütçenin önemli bir bölümünü kendi imkanlarıyla karşılayarak kulübün ayakta kalmasını sağlamıştır. Kendisine Yalova adına minnettarız. Buna karşın bizi yalnız bırakmayan tek gücümüz, taraftarlarımız oldu. Her koşulda yanımızda oldular, yüzlerce kombine satın alarak bu kulübe sahip çıktılar. Onlara sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
‘Olağanüstü kongre kararı almış bulunmaktayız’..
Yeşil Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamanın devamı şöyle: “Yalova’ya 2 kez şampiyonluk sevinci yaşatarak Basketbol Süper Ligi'ne yükselerek bu şehirde basketbol sevgisini yeşertmiş bir kulübün mevcut yönetimi olarak olağanüstü kongre kararı almış bulunmaktayız.
Eğer Yalova’dan, şehrin dinamiklerinden veya sporseverlerden oluşacak yeni bir yönetim bu kulübe sahip çıkarsa, takımımız yoluna devam edebilir. Bizler bu kulübü her zaman Yalova için, çocuklarımız için, geleceğimiz için yaşattık. Dileğimiz, bu değerin sahipsiz kalmayarak uzun yıllar yaşatılmasıdır. Saygılarımızla. Yalovaspor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu.”

