yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ
24.05.2024 15:31
0
A+
A-

KUPAYA KARTAL PENÇESİ!

  • Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u duraklamalarda bulduğu golle 3-2’lik skorla devirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

İlk yarısı 1-1 biten mücadelenin ikinci devresinin son anlarına 2-2’lik eşitlikle girilirken siyah-beyazlılar, Al Musrati’nin nefis golüyle 3-2’lik galibiyete uzandı ve kupayı müzesine götürdü.

 

Onur ERDİK

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan final müsabakasında rakibi Trabzonspor’u 3-2 mağlup eden Beşiktaş, 62. Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. Trabzonspor, karşılaşmanın 14. dakikasında Paul Onuachu’nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ardından Beşiktaş, 45+3. dakikada kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Rachid Ghezzal’ın golüyle skoru eşitledi ve maçın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı. Dakikalar 54’ü gösterirken Salih Uçan rakip fileleri havalandırarak Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiren isim oldu. Trabzonspor’da Nicolas Pepe, 89. dakikada skoru dengeleyerek 2-2’ye getirdi. Ardından Beşiktaş, Al-Musrati’nin 90+4. dakikada attığı golle 3-2 öne geçti. Müsabakada başka gol olmayınca Beşiktaş, kulüp tarihinin 11. Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Protokolden büyük ilgi..

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Hulusi Akar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri karşılaşmayı tribünden izledi.

Norm Ender ve Sefo performanslarıyla tribünleri coşturdu..

Maçın öncesinde TFF tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Sefo, dolu tribünler karşısında en sevilen şarkılarına yer verdiği bir performans sergiledi. Ardından stadyuma gelen taraftarlar, Cumhuriyetimizin 100. yılı için Norm Ender’in özel olarak bestelediği “Parla” marşına, TFF tarafından maçtan önce tribünlere yerleştirilen 50.000 adet Türk bayrağıyla eşlik etti. Ayrıca Norm Ender, maç önü seremonisinde İstiklal Marşı’nı da seslendirdi.

Şehitler için saygı duruşu yapıldı..

Karşılaşma öncesinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen piyade sözleşmeli er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yahya Yıldız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takımın oyuncuları, sahaya “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” pankartıyla çıktı. Ayrıca aziz şehitlerimizin değerli ailelerinin TFF ve her iki kulüp tarafından stadyumda ağırlandığı finalde, engelli vatandaşlarımız da müsabakayı kendileri için özel olarak ayrılan tribünden takip etti.

Beşiktaş’a kupasını Spor Bakanı Bak ve TFF Başkanı Büyükekşi verdi..

Final maçının ardından düzenlenen törende Beşiktaş’a kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte takdim etti. Kupa ve madalya töreninde Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da yer aldı. Spor yazarlarının oylarıyla belirlenen “Maçın Oyuncusu” ödülünün sahibi Beşiktaş’tan Salih Uçan oldu. Salih Uçan, ödülünü Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ın elinden aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.