yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
26°C
Yalova
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Yağmurlu
28°C

‘RDKM YIKILSIN!’

‘RDKM YIKILSIN!’
03.06.2024 17:14
0
A+
A-

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Meclisi Haziran ayı oturumuna konuk olarak katıldı. Milletvekili Becan, mecliste yaptığı konuşmada RDKM binası ile ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

Başkan Mehmet Gürel, toplantının başında yaptığı açıklamada, RDKM binasında bulunan Evlendirme Dairesi’nin tavanında yaşanan çökme hakkında bilgi verdi. Gürel, “Geçenlerde RDKM’nin evlendirme dairesi tavanında çökme olmuştu. Teknik rapor ekipler tarafından belirlendi. Tadilatı yapılacak. Daha önce asma tavan vardı ve üzerine bir tavan daha yapılmıştı. Projede bazı hatalar olmuş. Teknik ve hukuki süreci devam ettireceğiz” dedi.

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Meclisi Haziran ayı Toplantısı Mehmet Gürel başkanlığında yapıldı. Toplantı başında konuşan Başkan Mehmet Gürel, RDKM binası içerisinde bulunan Evlendirme Dairesi’nde yaşanan tavan çökmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Gürel yaptığı açıklamada, “Geçenlerde RDKM’nin evlendirme dairesi tavanında çökme olmuştu. Teknik rapor ekipler tarafından belirlendi. Tadilatı yapılacak. Burada daha önce asma tavan vardı. Normal asma tavana bir tane daha yapılmış. Çok soğuk oluyor diye asma tavana tavan yapılmış. Daire bölümlere ayrılmış. Yapılan duvar haliyle ortadan kaldırılmış. Projede bazı hatalar olmuş. Yerinde incelemeler yapıldı. Teknik ve hukuki süreci devam ettireceğiz” dedi.

‘BÜFE, SEYYAR SATICI VE KAFETERYALARI DAHA DÜZENLİ HALE GETİRECEĞİZ’..

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden gelen 17 Ağustos Parkı’nda bulunan kafeterya, büfe ve seyyar satıcıların yeniden düzenlenmesi ile ilgili teklifi değerlendiren Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Yalova sahili Yalova’nın prestij caddesidir. Buraya özen göstermemiz gerekiyor. Gazipaşa Caddesi üzerinde ecrimisil ödeyerek seyyar, büfe ve bazı kafeteryalar bulunuyor. Belediye olarak 17 Ağustos Parkı’nda çok kontrolsüz olan bu büfe, seyyar satıcı ve kafeteryaları daha düzenli hale getireceğiz. Bu bölgede mimari bir plan yapılacak. Açık ihale usulü ile de kamuoyu ile paylaşacağız. Hukuken bir yük bindirmeden bunu yapacağız. Daha konforlu ve düzenli olacak. Kent estetiğine de güzel bir katkıda bulunarak bunu daha da yasal hale getireceğiz. Türkiye genelinde bununla ilgili radikal kararlar alınıyor. Kıyılarda yapılaşmaya ilişkin çok net kararlar gelebilir. Devletin, hükümetimizin bu süreçte daha duyarlı olacağını görerek biz de desteğimizi bu konuda esirgemeyeceğiz” dedi.

‘RDKM BİNASI YIKILMALI’..

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan Yalova Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısına katılarak tüm meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ve tebrik etti. Burada artık herkesin bir olduğunu vurgulayan Becan, “En önemli şey hepinizin bildiği gibi burada artık bir parti değil herkesin temsilcisiyiz. Yalova’da doğru yapılacak adımların arkasında hep beraber duracağız” dedi.  RDKM binası ile ilgili de bir yorumda bulunan Becan, “Biraz önce bu bina ilgili Mehmet Gürel Başkan bişeyler söyledi. Ben bununla ilgili şahsi fikrimi söylemek istiyorum. Burası yapılırken ödül almış. Bazen ödül almış filme gideriz çıkınca deriz ki bu nasıl berbat film deriz. Aynen bu duruma benzetiyorum. Eğer burasıyla ilgili bir proje yarışması yapılsaydı en kötü projeden birinci olurdu. Bu kadar alanı bu kadar kötü proje yaparak atıl şekilde bırakılmazdı. Hepimizin kışın programlara geliyoruz; hasta olmadan çıkmıyoruz. Yazın aynı durum. Dekoratif olsun diye ilk zamanlarda döşenen taşlarda topuklu ayakkabı giyen arkadaşlarımız yürüyemiyordu. O bir zorlukla aşılabildi. Benim temennim burayı yıkıp yeniden Yalova’ya yakışır altında otopark olan bir kültür merkezi yapmak. Bence bunu konuşalım hep beraber. Tabii bu kolay değil. Mimarın da imzası lazım. Bir şekilde bunun bir bedeli vardır ödenir. Burada onarımlara para harcayıp yine bir şeye benzemeyecek. Sonuçta yine patlayacak. Onarımdan sonra işlese bile hizmetlere cevap vermiyor. Çözebilirsek burayı Yalova’ya yakışır bir kültür merkezi haline getirelim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.