Haber / Zeynep TAŞTAN
İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, gıda denetim ekiplerinin bir işletmenin ramazan lokumu üretim ve satış yerine yaptığı denetimlere eşlik etti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği risk esasına göre yapılan denetimlerde; ürünlerin son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, ambalajları, bulundukları dolapların ısı derecelerinin uygun olup olmadığı, gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin kodekse uygunluğu ve işletme hijyeni öncelikli olarak kontrol ediliyor. Suat Parıldar vatandaşlara yaptığı çağrıda tüketicilerin gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile gıda ürünlerinde olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ALO 174 Gıda Hattına ihbarda bulunmalarını veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmalarını ifade etti.