yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2404
EURO
37,2364
ALTIN
2.989,27
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
16.10.2024 18:07
0
A+
A-

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONUÇLANDI

  • Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü’nde, engelli ve eski hükümlülerin projelerinin değerlendirildiği 2024/2 sayılı olağan toplantı, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık başkanlığında gerçekleştirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Toplantıya Türkiye Sakatlar Konfederasyonu adına kurul üyesi olarak Murat Arslanhan katıldı. Engelli ve eski hükümlülere yönelik, kendi işini kurma, iş ve işe uyum, mesleki eğitim, destek teknolojisi ve korumalı iş yeri gibi projelerin değerlendirildiği toplantıda, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Çalışma Genel Müdürlüğü temsilcileri de yer aldı.

557 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ, 340 PROJE KABUL EDİLDİ..

Toplantıda, daha önce teklif çağrısına çıkılan 557 proje değerlendirildi ve 340 proje komisyon tarafından kabul edildi. Bu projeler, engelli ve eski hükümlü bireylerin ekonomik ve sosyal yaşama katılımını desteklemek amacıyla hazırlandı. Kabul edilen projelerin hayata geçirilmesiyle, bu bireylerin iş hayatına daha kolay adapte olmaları ve kendi işlerini kurmaları amaçlanıyor.

YALOVA’DAN 2 PROJE ONAYLANDI..

Yalova İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından onaylanarak Ankara’ya gönderilen 3 adet kendi işini kurma projesinden 2’si, teknik çalışma grubu ve üst kurul tarafından kabul gördü ve onaylandı. Kabul edilen projeler, engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmaları yolunda önemli bir adım olacak.

İŞKUR’DAN DESTEK SÜRECEK..

Toplantıda kabul edilen projeler, İŞKUR’un engelli ve eski hükümlü bireylerin mesleki gelişimine ve istihdamına verdiği desteği bir kez daha ortaya koyacak. Projelerin hayata geçirilmesiyle, bu grupların iş dünyasında daha fazla yer alması ve ekonomik bağımsızlık kazanmaları hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.