yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1981
EURO
37,1055
ALTIN
2.978,28
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C

PAZARYERİ SAHİPSİZ KALDI!

PAZARYERİ SAHİPSİZ KALDI!
01.05.2024 16:50
0
A+
A-

CUMARTESİ GÜNLERİ KURULAN KÖYLÜ ÜRETİCİ PAZARI KADERİNE TERK EDİLDİ

Bakımsızlık yüzünden Köylü Üretici Pazarı yeterince tüketici çekemiyor. Mevcut pazaryerinin altında satış yapan köylü üreticiler, mevcut ortamın iyileştirip daha da hijyenik hale gelmesini ve bir düzene oturtulmasını; gerekirse yeni giriş kapıları yapılarak daha çok halkla iç içe olması gerektiğini vurguladılar..

  • Yalova’nın köylerinden gelen üreticilerin ürünlerini sergilediği Köylü Üretici Pazarı, maalesef sahipsiz kalmış durumda. Pazaryerinin bakımsızlığı ve yetersiz ilgi nedeniyle tüketici çekme gücünü kaybetmiş durumda. Üreticiler, pazarın iyileştirilmesi ve daha hijyenik bir ortam sağlanması için yetkililerden destek bekliyor..

Pazaryerindeki alt katta satış yapan köylü üreticiler, mevcut durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Üretici Yusuf Cingöz, “İnsanlar genellikle pazaryerinin sadece üst katında alışveriş yapıldığını düşünüyorlar. Ancak alt katta da önemli ürünler bulunmakta. Alt katın daha fazla ziyaretçi çekmesi için düzenlemeler yapılmalı, belki de yeni giriş kapıları açılmalıdır” diyerek durumu özetledi.

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Köylü üreticilerine destek amacı ile kurulan Köylü Üretici Pazarı sahipsiz kaldı. Bakımsızlık yüzünden Köylü Üretici Pazarı yeterince tüketici çekemiyor. Mevcut pazaryerinin altında satış yapan köylü üreticiler, mevcut ortamın iyileştirip daha da hijyenik hale gelmesini ve bir düzene oturtulmasını; gerekirse yeni giriş kapıları yapılarak daha çok halkla iç içe olması gerektiğini vurguladılar.

‘YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ’..

Köylü Üretici Pazarı kurulduğundan beri satış yapan Üretici Yusuf Cingöz, “İnsanların çoğu alt katta pazaryeri olduğundan habersiz sadece yukarıda alışveriş yapıldığını zannediyor. Oldukça zor şartlarda üretim yapan Yalova köylüleri burada ürünlerinin daha iyi bir şekilde satılıp teşhir edilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. Mutlaka alt kata daha fazla ziyaretçi gelmesi sağlanmalıdır. Üst katın yol üstü olması, insanların daha göz önünde olduğu bir alan olması alt kattaki köylü pazarı etkinliğini azaltmaktadır. Dolayısıyla bazı satış ya da ürün çeşitliliği alt katta zorunlu hale getirilmeli böylelikle ziyaretçi sayısı arttırılmalıdır” dedi.

DETAYLI ÇALIŞMA YAPILMALI..

Köylü üreticilerden daha az işgaliye alınmalı ve gerekirse Tarım İl Müdürlüğü ile koordine çalışılarak daha cazip hale getirilmelidir. Ülkemizdeki birçok şehirde daha çekici ve ilgili bir konu olan Köylü Üretici Pazarı Yalova’da kaderine terk edilmiş bir halde. Belediye yetkililerinden ve diğer paydaşlardan mutlaka bu konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapılması gerekiyor.

MERDİVENLER YAPILMALI..

Yalova’nın köylerinde üretilen sebze ve meyvelerin satışının yapıldığı Köylü Üretici Pazarı’nda en büyük sıkıntı ise yürüyen merdivenler. Pazardaki üreticiler, vatandaşların inip çıkmakta zorlandığı için pazara rağbet etmesinden yakınıyor. Vatandaşlarda ellerinde poşetler ile pazar arabalarıyla bodrum katına inip-çıkmakta zorlandığı için Köylü Üretici Pazarı’na gidemiyor. Vatandaşlar ve üreticiler, yürüyen merdivenlerin tamir edilmesini ve bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.