yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5403
EURO
35,1559
ALTIN
2.465,83
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

ÖZEL ÇOCUKLARA DOĞA ETKİNLİĞİ

ÖZEL ÇOCUKLARA DOĞA ETKİNLİĞİ
03.06.2024 15:42
0
A+
A-

Yalova’da engelli bireyler için unutulmaz bir doğa etkinliği gerçekleştirildi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şefliği, ‘Geleneksel Bir Adım Bin Nefes Doğada Dört Mevsim Dostluk Farkındalığı’ etkinliği kapsamında özel bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik, engelli bireyler ve ailelerinden oluşan 30 kişilik bir grubu doğayla buluşturdu.

DOĞA EĞİTİM MERKEZİ’NDE KEYİFLİ ANLAR

Doğa Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan canlı yaban hayvanlarını tanıma fırsatı buldular. Bu özel rehberli turda, doğanın farklı yüzlerini keşfeden misafirler, doğayla daha güçlü bir bağ kurdular.

ENDEMİK BİTKİLER VE AĞAÇLARLA TANIŞMA

Etkinlik boyunca katılımcılara şeflik bahçesinde bulunan endemik bitki türleri, orman ve meyve ağaçları hakkında uygulamalı eğitimler verildi. Bu eğitimler, doğanın çeşitliliğini ve zenginliğini daha yakından tanımalarına olanak sağladı.

SANAT VE DOĞA BİR ARADA

Doğayla iç içe bir gün geçiren katılımcılar, taş boyama atölyesinde yaratıcılıklarını sergilediler. Bu etkinlik, doğanın sunduğu malzemeleri sanata dönüştürmenin keyfini yaşattı.

DOĞADA KAMP KEYFİ

Etkinliğin sonunda, doğada kamp faaliyetleriyle katılımcılar doğanın kucağında huzurlu anlar geçirdiler. Kamp etkinlikleri, engelli bireylerin ve ailelerinin doğayla iç içe olma deneyimini daha da pekiştirdi.

TOPLUMSAL FARKINDALIK VE DOSTLUK

“Geleneksel Bir Adım Bin Nefes Doğada Dört Mevsim Dostluk Farkındalığı” etkinliği, toplumsal farkındalık yaratmanın yanı sıra, doğanın engelli bireyler üzerindeki olumlu etkilerini gözler önüne serdi. Bu tür etkinliklerin, toplumsal birlikteliği ve dostluğu pekiştirdiği bir kez daha görüldü.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.