yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4783
EURO
36,2440
ALTIN
2.957,81
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Okulların kantin ve yemekhane çalışanlarına hijyen eğitimi verildi

Okulların kantin ve yemekhane çalışanlarına hijyen eğitimi verildi
25.01.2022 15:14
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

2016/02/02 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği uyarınca Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitime 75 okul gıda işletmesi çalışanı katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Ramazan Kayran, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yayımlanan ‘Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Desteklenmesi’ konulu genelge ile öğrenci, kursiyer ve çalışanlar için sağlıklı beslenme ortamlarının oluşturulmasının hedeflendiğini ifade ederek, “Yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi ile doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri ve bulaşıcı hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların (obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları vb.) önlenmesi amaçlanmaktadır.

Okul çağı çocuklarının yeterli ve dengeli beslenme imkanına kavuşturulması, sağlıklı beslenmelerinin sağlanması ülkemizin geleceği açısından stratejik öneme sahip bir durumdur. Bugün burada çocuklarımızın dengeli ve yeterli beslenmelerine, dolayısı ile sağlıklarına önemli katkıları olacak okul-kurum gıda işletmesi çalışanlarına “Okul Kantin Çalışanlarına Yönelik Özel Hijyen Eğitimi” için toplanmış bulunuyoruz.Eğitime katılanlara teşekkür ediyor, öğrenci, öğretmen ve tüm çalışanlarımız için başarı, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.

Eğitime katılanlara, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Özlem Bakaroğlu, 10.03.2016 tarihli ‘Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesine Dair Genelge’ uyarınca eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içecekler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Gülcan Özer Karakuş, 05.02.2013 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği uyarınca gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni ve gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu, içeriği ve uyulması gereken kurallar, Okul Gıdası Logosu Kullanımı ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden Diyetisyen Merve Yücel, Sağlıklı Beslenme, Gıda Zehirlenmesi ve Kişisel Hijyen Eğitimi konularında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdiler.

Eğitime katılanlara ilerleyen tarihlerde hijyen belgesi verilecek ve bu belgeyi çalıştıkları yerde bulundurmaları istenecek. Bu belgeler yapılacak denetimlerde çalışanlardan istenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.