yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0513
EURO
37,9219
ALTIN
2.802,03
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

ÖĞRENCİLERE YENİ OKUL HAKLARI TANINACAK

ÖĞRENCİLERE YENİ OKUL HAKLARI TANINACAK
15.09.2024 14:14
0
A+
A-

Mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusunun ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Yalova’da da öğrenciler için yeniden yerleştirme süreci başlatıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2024 yılında yapılan merkezi sınavın değerlendirilmesi sonrasında, mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusunun ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Yalova’da da öğrenciler için yeniden yerleştirme süreci başlatıldı. Yalova’daki öğrenciler, yeniden hesaplanan puanları doğrultusunda üst tercihlerine yerleşme imkanı bulacak.

SINAV SORUSU MAHKEME KARARIYLA İPTAL EDİLDİ..

2 Haziran 2024 tarihinde yapılan LGS’de, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu için açılan dava sonucunda mahkeme, sorunun seviye üstü kazanımlara ihtiyaç duyduğunu belirterek iptaline karar verdi. Mahkemenin bu kararı, sınav kılavuzunda belirtilen, “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü doğrultusunda uygulandı. İptal edilen soru değerlendirme dışı bırakılarak öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı.

YALOVA’DA ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ YERLEŞTİRME İMKANI..

Yeniden değerlendirmenin ardından, Yalova’daki öğrencilerin mevcut yerleştikleri okullardaki hakları korunacak ve üst tercihlere yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanınacak. Öğrenciler, bu hakkı kullanmak istememeleri halinde mevcut okullarında kalmaya devam edebilecek. Yeniden yerleştirme sonuçları 14 Eylül 2024 itibarıyla e-Okul sistemi üzerinden açıklanacak. Yeni okullara kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 14-20 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapabilecek ve 21 Eylül itibarıyla kayıt işlemleri tamamlanacak.

HAK KAYBI YAŞANMAYACAK..

Bakanlık, öğrencilerin hak kaybı yaşamamaları için tüm tedbirleri aldığını duyurdu. Yeniden değerlendirme sonrası bir üst tercihine yerleşen öğrencilerin hakları korunacak ve ek kontenjanlarla birlikte nakil hakkı bulunan öğrenciler için de yıl boyunca mağduriyet oluşmaması sağlanacak.

SONUÇLAR E-OKUL ÜZERİNDEN ÖĞRENİLEBİLECEK..

Yalova’daki öğrenciler, yeniden yerleştirme sürecine ilişkin sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Bakanlık, süreçle ilgili tüm bilgilendirmeleri öğrencilere SMS ve e-Okul üzerinden iletecek. Yeniden yerleştirme sürecinde hak kazanan öğrencilerin başvuruları ve yeni okullarına kayıt işlemleri, Bakanlık tarafından titizlikle yürütülecek.

ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ..

Milli Eğitim Bakanlığı, “Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına süreç hassasiyetle yürütülmektedir. Yeniden değerlendirme sonucu ortaya çıkan haklar, öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgisine sunulmuştur. Yalova’da tüm öğrencilerimizin haklarını koruma noktasında kararlıyız” açıklamasında bulundu. Yalova’da LGS yeniden yerleştirme süreci, öğrencilerin en doğru şekilde hak ettikleri okullara yerleşmelerini sağlamak amacıyla devam edecek. Tüm gelişmeler e-Okul sistemi üzerinden takip edilebilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.