yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

MİNİKLER GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE

MİNİKLER GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE
13.08.2024 14:54
0
A+
A-

ÇİFTLİKKÖYLÜ MİNİKLER GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE

  • Sürdürülebilir geleceğe katkı sağlamak amacıyla Sıfır Atık Merkezi’nde öğrencilerin paydaşı olduğu pek çok etkinlik organize eden Çiftlikköy Belediyesi ekipleri, bu kez Özel İlgi Kurs Merkezi Yaz Okulu minikleriyle geri dönüşüm atölyesi yaptı.

Haber \ Esin KAYA

Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Çiftlikköy Özel İlgi Kurs Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen çalışmaya katılan minik yaz okulu öğrencileri, evlerinde biriktirdikleri organik evsel atıkları kompost tesisine getirerek kendi topraklarını üretti. Yaz okulu öğrencileri, kompost toprağını, geri dönüşümden elde edilen malzemelerle hazırladıkları ve rengarenk boyadıkları saksılarda kullandı. Minikler, belediyenin kendi üretimi olan çiçekleri saksılara ekerek atölye çalışmalarını tamamladıktan sonra, bu anlamlı anıyı hatıra fotoğrafı çektirerek kalıcı hale getirdi. Geri dönüşüm bilincini artırmayı hedefleyen atölye çalışmalarına bir yenisini eklediklerini dile getiren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, “Etkinliğe katılan öğrencilerimiz, ürettikleri kompost toprakları, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan saksılara yerleştirerek belediyemizin ürettiği çiçekleri ektiler. Bu etkinlikle genç nesillerin doğaya ve çevreye duyarlılığını artırmayı amaçladık” diye bilgi verdi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de, Çiftlikköy Belediyesi olarak iklim değişikliği ile mücadele ve sıfır atık projelerinde gençleri ve toplumu daha fazla bilinçlendirmek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini kaydederek, “Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın çevreye olan duyarlılıklarını artırmak ve onlara sürdürülebilirlik bilincini aşılamak için büyük önem taşıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.