<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR:
‘GABAR’DA 80 BİN VARİL PETROL ÜRETİYORUZ’
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yalova’da çeşitli temaslarda bulunarak vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi.
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yalova’da vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Ziyaretine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ile bir araya gelerek başlayan Bakan Bayraktar, Valilik ziyaretinin ardından Abdülhamid Han Cami’nin altında vatandaşlara ikram edilen iftar sofrasına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide bağımsız bir ülke olması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
‘TÜRKİYE ENERJİDE BAĞIMSIZ OLURSA ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAK’
Vatandaşlara hitap eden Bayraktar, “Büyük ve güçlü Türkiye yolunda büyük bir gayretle çalışıyoruz. Türkiye’nin enerjide bağımsız olması için, enerjide kendi kendine yeten bir ülke olması için, kendi doğalgazını ve petrolünü üretmesi için gece gündüz bir gayretin içerisindeyiz. Çünkü şuna inanıyoruz; Türkiye enerjide bağımsız olursa çok daha güçlü bir ülke olacak. Çok daha güçlü bir ekonomisi olacak. Bu konu bizim için bir beka meselesi. Özellikle son 10 yılda kendi sondaj gemilerimiz var artık. Dünyanın en modern sondaj gemileri ile Türkiye hem Akdeniz’de hem de Karadeniz’de doğalgaz arıyor” dedi.
‘BUGÜN GABAR’DA GÜNDE 80 BİN VARİL PETROL ÜRETİYORUZ’
“Bir dönem girilemez denen Gabar’da; ne zamanki o bölge terörden arındırıldı, şimdi orada günde 80 bin varil petrol üretiyoruz” diyen Bayraktar, “Türkiye çok güçlü ve kararlı adımlarla, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli bir hedefe doğru yürüyor. Bu hedef Türkiye’nin enerjide, savunma sanayinde ortaya koyduğu tarihi adımlarla, yazdığı başarı hikayeleriyle bizi ülke olarak çok daha büyük yerlere götürecek. Biz bütün teknik çalışmaları yapıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz ama milletimizin desteği ve duası bu işin olmazsa olmazı” şeklinde konuştu.
Vatandaşlarla iftar açtıktan sonra Bakan Bayraktar, AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek burada düzenlenen ‘AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Buluşması’na katıldı.
Bakan Bayraktar’ın gün boyu gerçekleştirdiği ziyaretlerine; AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Başkanı Umut Güçlü, İl Gençlik Kolları Başkanı Canay Caner, İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özyılmaz ve partililer eşlik etti.