yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
24°C
Yalova
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C

MİDYE YETİŞTİRME TESİSİNE ZİYARET

MİDYE YETİŞTİRME TESİSİNE ZİYARET
22.09.2024 14:05
0
A+
A-

ARMUTLU KAYMAKAMI YUSUF MELİKŞAH AYDIN’DAN MİDYE YETİŞTİRME TESİSİNE ZİYARET

  • Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, ilçeye bağlı Fıstıklı Köyü’nde bulunan Midye Yetiştirme Tesisini ziyaret etti..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Ziyaret sırasında tesisin işletmecisi ve aynı zamanda Fıstıklı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Halil Barut ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Mehmet Kayalı, Kaymakam Aydın’a tesisin işleyişi hakkında detaylı bilgiler verdi. Tesisin en dikkat çekici özelliklerinden biri, 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün ortak projesi olarak hayata geçirilmiş olması. 2023 yılından itibaren hasada başlayan tesis, gemi üzerinde kurulu özel bir yapıya sahip ve yıllık 1000 ton üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bugüne kadar yaklaşık 300 ton midye hasat edilmiş durumda. Kaymakam Aydın, tesis ziyareti sırasında midyenin hasat edilme yöntemlerini yerinde inceledi ve üretim süreciyle ilgili teknik bilgiler aldı. Özellikle midye yetiştiriciliğinin yurtiçindeki kullanım alanlarının genişletilmesi ve yurtdışında daha yaygın hale getirilmesi üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin bir diğer önemli konusu ise midyelerin işlenmesi ve paketlenmesi süreçleri oldu. Kaymakam Aydın, midye kabuğunun değerlendirilmesi üzerine de istişarede bulunarak, bu yan ürünün farklı alanlarda nasıl kullanılabileceğine dair fikir alışverişi yaptı. Ayrıca Kaymakam Aydın, Armutlu’nun sadece balıkçılık alanında değil, midye ve diğer su ürünleri yetiştiriciliği açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yaptı. Bu alandaki üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların önemine değinen Kaymakam Aydın, midye yetiştiriciliğinin bölge ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir sektör olabileceğini belirtti. Ziyaretin sonunda, midye yetiştiriciliğinin Armutlu’da daha da yaygınlaştırılması ve potansiyelinin artırılması için yapılabilecek çalışmalar üzerinde duruldu. Midye ve diğer su ürünleriyle ilgili işleme, paketleme ve katma değer yaratma süreçlerinin geliştirilmesinin, ilçenin su ürünleri sektöründe daha büyük bir yere sahip olmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.