yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

MEMUR EMEKÇİLERİ HAK ARAYIŞINDA!

MEMUR EMEKÇİLERİ HAK ARAYIŞINDA!
08.10.2024 17:27
0
A+
A-
  • Bağımsız Yerel Hak-Sen üyesi memurlar, belediye yönetimiyle yaşanan sorunları protesto etmek amacıyla Cevdet Aydın Parkı’nda toplandı.

..”Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’in, yakın geçmişte geçim derdi çeken emekli, geleceğe umutla bakamayan gençler, hayat pahalılığından bunalan anneler ve zamlarla ezilen çiftçiler ile ilgili yaptığı paylaşımını hatırlatıyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da, Bağımsız Yerel Hak-Sen Temsilcileri, belediye yönetimi ile yapılan görüşmelerin sonucunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla Cevdet Aydın Parkı önünde bir araya geldi. Sendika Genel Başkan Yardımcısı Vedat Kaya, son aylarda memur maaşlarında yaşanan gecikmelerin ve SDS ödemelerinin yapılmamasının bardağı taşıran son damla olduğunu vurguladı.

‘MEMUR EMEKÇİLERİ OLARAK MAĞDURUZ’

Kaya, “Cuma günü belediye başkanımızın tüm memur personel ile yapmış olduğu toplantı, bizleri geçmişte alamadığımız ve gelecekte alacağımız haklarımızla alakalı kaygıya düşürmüştür. Personel A.Ş. çalışanlarının haklı olarak almış oldukları zammın, bizleri yani memur personeli günah keçisi yaparak zararını ve cezasını bizlere kesen yönetimdir. Kurban Bayramı’nın iki gün öncesi haber aldığımız SDS kesinliği ile işçi, taşeron ve memur üzerinden adaletli davrandıklarını açıklamış, ama tam tersine tüm çalışanları mağdur etmiştir. Sonrasında son iki ay, Ağustos ve Eylül maaşlarında, yani okulların açılması dönemine denk gelen ayda yine Yalova Belediyesi memur emekçileri olarak mağdur edilmiş bulunmaktayız. Kurban Bayramı üzeri, kurbanına giren, talep planı yapan, sıla-i rahim hasreti çeken çoluğuna çocuğuna söz veren memur emekçilerimiz, tüm planlarını, ailelerine söz vermelerine rağmen iptal etmek zorunda kalmışlardır. Eylül okul döneminde üniversiteye ya da çeşitli okullara çocuklarını gönderecek olan memur emekçileri mağdur edilerek ikinci darbe vurulmuştur” dedi.

MEMUR EMEKÇİLERİNİN HAKLARI VE İCRA

Belediyenin geçmişteki yönetimlerine oranla şu anda herhangi bir icra durumu olmadığını belirten Kaya, memurların haklarının yok sayılmasını eleştirdi. Kaya, “Oysa ki, iki dönem önceki yönetimde belediye araçlarında haciz işlemi olmasına rağmen, araçlara mazot bile alamadığımız dönemde ve sonrasında geçen dönem, 290’a yakın icra dosyasının olması durumunda bile bir günden bir güne hiçbir emekçi kardeşimiz maaş ödemesini eksik ya da gecikmeli alması söz konusu olmamıştır. Ancak bu dönemde belediyede bir tane bile icra olmaması ve daha önceki yönetimlerin çektiği sıkıntıların yaşanmamasına rağmen memur emekçilerinin bu sıkıntıları yaşamasını Bağımsız Yerel Hak- Sen olarak kabul etmiyoruz. Biz memur emekçileri olarak sadece belediye başkanlarının değil, asıl olarak devlet memurları olma ve devletin işlerinin memurlar eliyle yürütülüyor olmasının bilinciyle, anayasanın, kanunların ve yönetmeliklerin bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak görevimizi layıkıyla yerine getiriyoruz. Canını hiçe sayan itfaiye personeli, sokakta canla başla mücadele eden zabıta emekçileri ve belediyenin her işini layıkıyla yürüten memur kardeşlerimizin emeklerinin hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz. Buna rağmen Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’in, yakın geçmişte geçim derdi çeken emekli, geleceğe umutla bakamayan gençler, hayat pahalılığından bunalan anneler ve zamlarla ezilen çiftçiler ile ilgili yaptığı paylaşımını hatırlatıyoruz. Bağımsız Yerel Hak-Sen sendikası olarak taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda örgütlü mücadelemizin devam edeceğini beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.