
CAN VE MAL KAYBI YOK
Marmara Denizi’nde meydana gelen 3.9 ve 4.2 büyüklüğündeki depremler Yalova ve çevresinde hissedildi.
- Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Ozan Burak Cangir, bölgedeki aktif fay hatlarına dikkat çekerek, can ve mal kaybı olmadığını belirtti.
..”Deprem doğal bir olaydır, asıl mesele hazırlıklı olmaktır. Doğru zemin etütleri, bilimsel planlama ve mühendislik ilkelerine uygun yapılaşma hayati önemdedir. Yalova gibi birinci derece deprem bölgesinde, zemin ve yapı güvenliği her zaman öncelikli olmalıdır.”
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Marmara Denizi’nde 3.9, ardından 4.2 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Depremler özellikle Yalova ve çevre illerde hissedildi. Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Ozan Burak Cangir, depremlerin Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Marmara Denizi içindeki aktif kollarından biri olan Armutlu Fayı veya Çınarcık Fayı segmentine yakın bir alanda meydana geldiğini belirtti. Cangir, “Bu faylar bölgenin sismik tehlikesinin en temel kaynaklarındandır. Bu tür küçük ve orta büyüklükteki depremler, Marmara Bölgesi’nin aktif tektonik karakterini bir kez daha hatırlatmaktadır. Ancak, bu depremlerin büyük bir depremin habercisi olup olmadığı konusunda net bir bilimsel yorum yapmak şu aşamada mümkün değildir. Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği olarak bir kez daha vurguluyoruz. Deprem doğal bir olaydır, asıl mesele hazırlıklı olmaktır. Doğru zemin etütleri, bilimsel planlama ve mühendislik ilkelerine uygun yapılaşma hayati önemdedir. Yalova gibi birinci derece deprem bölgesinde, zemin ve yapı güvenliği her zaman öncelikli olmalıdır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gelişmeler için resmi kurumların açıklamalarını takip etmelerini öneriyoruz” dedi.

