yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

MAG-DER’DEN YALOVA’YA ALTYAPI UYARISI

MAG-DER’DEN YALOVA’YA ALTYAPI UYARISI
06.08.2024 17:36
0
A+
A-

TOPLANMA ALANLARI VAR AMA; ALTYAPI YOK!

  • Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Yalova’daki 80 deprem toplanma alanının birçoğunun altyapı eksiklikleri nedeniyle acil durumlarda etkisiz kalabileceğini söyleyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Karaçam, bu eksikliklerin benzer şekilde Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yaşandığını ve bölge halkının acil durumlarda büyük zorluklar çektiğini ifade etti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Yalova’daki deprem toplanma alanlarının çoğunun altyapı eksiklikleri nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığını ifade etti. Karaçam, bu sorunların Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında da benzer şekilde ortaya çıktığını ve bu eksikliklerin bölge halkının sıkıntı yaşamasına neden olduğunu belirtti. Sabri Karaçam, Yalova’da toplamda 80 adet deprem toplanma alanının bulunduğunu ancak bu alanların büyük kısmında altyapı eksikliklerinin mevcut olduğunu dile getirdi. “Bu toplanma alanlarının altyapı eksiklikleri, herhangi bir acil durumda halkımızın güvenli bir şekilde toplanmasını ve ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini oldukça zorlaştırıyor” diyen Karaçam, bu durumun özellikle büyük bir afet anında ciddi problemlere yol açabileceğine dikkat çekti.

Yerel yöneticilere seslendi

Karaçam, yaşanan sorunların, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında da benzer şekilde kendini gösterdiğini, toplanma alanlarının altyapı eksikliklerinin bölge halkının yaşadığı sıkıntıları daha da derinleştirdiğini söyledi. Karaçam, “Kahramanmaraş’ta yaşadığımız bu sorunlar, burada da kendini gösteriyor. Toplanma alanlarının altyapı eksiklikleri, sadece konfor değil, aynı zamanda güvenlik açısından da ciddi riskler oluşturuyor” diye konuştu. Yerel yönetimlere yönelik çağrıda bulunan Karaçam, “Bu toplanma alanlarının bir an önce gerekli altyapı iyileştirmeleriyle donatılması, halkımızın güvenliğini ve rahatını sağlamak adına büyük bir önem taşıyor. Bu eksikliklerin giderilmesi, acil durumlarda halkımızın hızlı ve güvenli bir şekilde yardım almasını ve sığınmasını mümkün kılacaktır. Yetkililerden bu konuyu acil bir şekilde ele alarak gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.