yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

KORUYUCU AİLE DESTEK MODELİ BÜYÜYOR

KORUYUCU AİLE DESTEK MODELİ BÜYÜYOR
13.09.2024 17:16
0
A+
A-

Yalova’da koruyucu aile hizmetleri, koruma ve bakım altındaki çocuklara sıcak bir yuva sunarak destek olmaya devam ediyor; il genelinde 30 koruyucu aile, 40 çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da koruyucu aile hizmetleri, koruma ve bakım altında bulunan çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, il genelinde 30 koruyucu ailenin 40 çocuğa destek verdiğini açıkladı. Laçin, koruyucu ailelerin, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre sağlanamayan çocuklara, kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

Koruyucu Aile Hizmeti modeli ile ilgili bilgiler veren Laçin, “Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir; T.C. vatandaşı iseniz, sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız, 25-65 yaşları arasındaysanız, en az ilkokul mezunu iseniz, düzenli bir gelire sahipseniz, çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz koruyucu aile olabilirsiniz. Koruyucu Aile Hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Aile ve Sosyal İl Müdürlüğümüze bireysel olarak, e- devlet üzerinden ya da Bakanlık WEB sayfası üzerinden başvuruda bulunabilirler” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.