yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

KONTENJANLAR DOLDU

KONTENJANLAR DOLDU
14.08.2024 16:16
0
A+
A-

YALOVA ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLARININ TAMAMI DOLDU

  •  2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Yalova Üniversitesi bu yıl da büyük bir başarıya imza attı. 9 fakülte ve 5 meslek yüksekokulunda yer alan programlar, öğrencilerin tercihinde ilk sıralarda yer aldı ve kontenjanların tamamı doldu.

 “Hayalinizdeki üniversiteye adım attığınız bu özel anı sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans programlarına olan talep oldukça yüksekti. Lisans düzeyinde 1.739 kontenjan açılırken, bu kontenjanlardan 1.738’i doldu. Sadece bir kontenjanın boş kalması, öğrencilerin Yalova Üniversitesi’ne olan yoğun ilgisini gösteriyor. Ön lisans düzeyinde ise 1.581 kontenjan açıldı ve bu kontenjanların tamamı doldu. 2024 yılı için toplamda 1.320 kontenjan belirlenmişken, bu kontenjanlara 1.319 öğrenci yerleşti. Bu tablo, Yalova Üniversitesi’nin nitelikli ve tercih edilen bir eğitim kurumu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

REKTÖR PROF. DR. MEHMET BAHÇEKAPILI’NIN MESAJI

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, üniversiteye yeni adım atan öğrenciler için bir mesaj yayımlayarak, onların heyecanını paylaştı ve başarı dolu bir üniversite hayatı diledi. Bahçekapılı, “Hayalinizdeki üniversiteye adım attığınız bu özel anı sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Rektör, Yalova Üniversitesi’nin öğrencilere sunacağı fırsatlara da değindi. Akademik başarıya, kişisel gelişime ve sosyal hayatta aktif bir rol almaya yönelik pek çok imkanın öğrencileri beklediğini belirtti. Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal anlamda destek bulacakları bir ortamda olacaklarını vurgulayan Bahçekapılı, “Hedeflerinize ulaşmanız için her zaman yanınızda olacağız. Size sunacağımız kaliteli eğitim, çeşitli etkinlikler ve güçlü akademik kadromuzla geleceğinize en iyi şekilde hazırlanmanıza katkı sağlayacağız” dedi.

SOSYAL OLANAK..

Yalova Üniversitesi, öğrencilerine sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da zengin olanaklar sunuyor. Öğrenciler, ders dışı etkinliklerle kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, üniversitenin sunduğu çeşitli kulüpler, seminerler ve sosyal sorumluluk projeleriyle sosyal hayatta aktif rol alabiliyorlar. Üniversitenin güçlü akademik kadrosu, öğrencilerin en güncel bilgi ve becerilerle donanmasını sağlarken, uygulamalı eğitim olanakları da öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı sunuyor. Bu sayede, öğrenciler mezun olduklarında iş dünyasına daha hazırlıklı bir şekilde adım atabiliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.