yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
27°C
Yalova
27°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

‘KIŞ TURİZMİ AKTİF HALE GELMELİ’

‘KIŞ TURİZMİ AKTİF HALE GELMELİ’
02.10.2024 18:04
0
A+
A-

..”Deniz ulaşımında süreklilik sağlanmalı.”

  • Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, bölgedeki turizm sektörünün karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, ulaşım, otel ve konaklama ile yiyecek-içecek sektörlerindeki pahalılığın turizmi olumsuz etkilediğini vurguladı.

Eylül ayında İDO’nun seferleri kesmesinin, ulaşım sorunlarını artırdığını dile getiren Bozkurt, İstanbul’dan Yalova’ya gelmenin ortalama 50-55 dakika sürdüğünü hatırlatarak, ulaşımın her gün devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

  • İlçelerde kış turizminin aktif hale getirilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, ilçelerin çoğunun deniz sezonuna bağlı olduğunu ifade etti. Özellikle Termal ilçesinin yaz-kış turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Bozkurt, deniz ulaşımında sürekliliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bu yıl kira bedellerini ödeyebilen esnafın “şanslı” olduğunu ifade eden Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, Yalova merkezin yıl boyunca turizm potansiyelini sürdürdüğünü belirtti. Merkeze günübirlik ziyaretlerin de arttığını söyleyen Bozkurt, özellikle tersaneler bölgesinden gelen ziyaretçilerin önemine değindi.

TURİZM NÜFUSUNA İKİ AYRI HİZMET..

Başkan Bozkurt, Yalova’nın iki ayrı turizm nüfusuna hizmet ettiğini ifade ederek, bu durumun diğer bölgelere göre avantaj sağladığını belirtti. Okulların açılmasının ardından, turizm hareketliliğinin daha da arttığını vurgulayan Bozkurt, ilçelerdeki turizm potansiyelinin geliştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

‘KIŞ TURİZMİ VE ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ’..

İlçelerde kış turizminin aktif hale getirilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, ilçelerin çoğunun deniz sezonuna bağlı olduğunu ifade etti. Özellikle Termal ilçesinin yaz-kış turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Bozkurt, deniz ulaşımında sürekliliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Eylül ayında İDO’nun seferleri kesmesinin, ulaşım sorunlarını artırdığını dile getiren Bozkurt, İstanbul’dan Yalova’ya gelmenin ortalama 50-55 dakika sürdüğünü hatırlatarak, ulaşımın her gün devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

‘DOĞA TURİZMİ GELİŞTİRİLMELİ’..

Yalova’daki turizm potansiyelini artırmak için otelcilik ve pansiyonculuğun gelişmesi gerektiğini belirten Bozkurt, doğa turizminin de aktif hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Çiftlikköy ve Altınova gibi bazı ilçelerde sanayi olmadığına dikkat çeken Bozkurt, bu bölgelerin tersaneler ve Organize Sanayi Bölgeleri sayesinde ayakta kaldığını belirtti ve turizm açısından uygun doğa yapısına sahip olan ilçelerde yaz ve kış turizminin daha aktif hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.