yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

‘KENTİMİZİN SESİ OLACAĞIZ’

‘KENTİMİZİN SESİ OLACAĞIZ’
18.08.2024 16:23
0
A+
A-

KENAN ENGİN, KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA ADAY

  • İş İnsanı Kenan Engin, Yalova Kent Konseyi başkan adaylığını açıkladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da yaklaşık 50 yıldan bu yana otomotiv ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Yalova Su Sporları Kulübü Başkanlığı, Yalova Çiftlikköy Belediye Spor Kulübü’nün Başkanlığı ve Türkiye Futbol Vakfı Yalova Başkanlığı, YTSO Başkan Yardımcılığı ve TOBB delegesi, YTSO yöneticisi iş insanı Kenan Engin,  Yalova Kent Konseyi başkan adaylığını açıkladı.

‘YALOVA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUM’

Önümüzdeki yılların Yalova için oldukça önemli olduğunu belirten ve adaylık gerekçesini açıklayan Kenan Engin, “Başta YTSO’daki çalışma arkadaşlarım, Yalova’da faaliyet gösteren STK temsilcileri ve kamu kurumlarında görev almış değerli delegasyon arkadaşlarımın talepleri karşısında, elimi taşın altına koyarak Yalova’da, çözülmesi gereken sorunların demokratik bir katılımcı yönetimle çözülmesi, partilerüstü bir tutumla Yalova’nın gelişimine katkı sunmak amacıyla Yalova Kent Konseyi başkanlığına aday oldum. Çünkü, Kent Konseyleri gücünü yerel sivil yönetimlerden ve kent halkından alır. Yalova’ya, Kent Konseyi ile birlikte vizyoner bir bakışla katkı sunabilmenin vereceği manevi haz,  bu dönemde benim en büyük motivasyonum olacaktır” dedi.

‘PARTİLER ÜSTÜ BİR BAKIŞ AÇISIYLA YÖNETMEYE TALİBİM’

Yalova Kent Konseyi’ni, partiler üstü ve vizyoner bir bakış açısıyla, iş, spor, siyaset, sivil toplum, akademik meslek odaları, kamu yönetimi ve Yalova belediyesiyle eşgüdümlü olarak yönetmeye talip olduğunu vurgulayan Engin, “Kent Konseyleri, kentte yaşayan insanların sorunlarını dile getiren, sivil toplum kuruluşlarının, merkezi yönetim temsilcilerinin ve yerel halkın yer aldığı ortak bir platformdur. Yıllarca yerel yönetimlerde ve STK’larda görev yapan biri olarak, Kent Konseyi ile belediye, kamu kurumları STK’lar, iş ve spor dünyası arasındaki ilişkileri güçlendireceğime inanıyorum. Bu nedenle Yalova’nın ortak menfaatlerinin gözetilmesi için bu göreve talip oldum.  Atatürk’ün kenti Yalova’yı aynı zamanda “demokrasinin bir kenti” yapmak için bugün huzurunuzda yola çıktım” şeklinde konuştu.

HEDEFLERİNİ SIRALADI

Yerelde demokrasiyi güçlendirmek, kenti sahiplenerek birlikte yönetmek için öncelikli olarak Yalova’da ortak bir akıl oluşturmaya çalışacaklarını dile getiren Engin, “Öncelikli hedeflerimiz arasında  Yalova’da çocukların, kadınların, gençlerin ve engellilerin toplumsal yaşama katılımında önlerine çıkan fiziksel, düşünsel, sosyal engelleri ortadan kaldıracak, etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif yer almalarını sağlamak, çevremiz ve doğamızın  haklarının da farkındalığıyla birlikte yaşamanın koşullarını oluşturmak olacaktır” ifadelerini kullandı. Hedeflerinin arasında, iş, emek, spor, sanat, kültür çalışmalarına ağırlık vermek, Yalovalılık bilincinin yerleştirilmesi, kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal değerlere sahip çıkarak bunu yaygınlaştırarak Yalova’nın tanıtımına ilişkin öncelik veren politikalar geliştirmek olduğunu kaydeden Engin, “Sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı etkinlere hız vermek olacaktır. Ayrıca, her yaş gurubunu kapsayacak şekilde, sporu yaşamın ve kentin tüm alanlarına yayacak projeler geliştirerek bunu yerel yönetimlere sunmak ve takipçisi olacağım. Yalova’nın çıkarları doğrultusunda Yalova’da yer alan meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, sendikalarımız, kamu kurumlarımız ve Yalova Belediyesi olarak oluşturucağımız yapımızla kentimizin sesi ve soluğu olmaya çalışacağız” dedi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.