yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
32°C
Yalova
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Hafif Yağmurlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

‘KAYITDIŞI SATIŞ YAPANLARA İZİN VERMEYİN!’

‘KAYITDIŞI SATIŞ YAPANLARA İZİN VERMEYİN!’
09.06.2024 16:01
0
A+
A-
  • Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu, kayıt dışı satış yapanlara karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu, zorlu geçen kış mevsiminin ardından umutla yaz sezonunu bekleyen pazarcı esnafının, artan üretimle birlikte rahat bir nefes almak istediğini belirtti. Ancak, ilimizde vergi mükellefi olmayan ve sabit bir işyeri bulunmadan cami önleri, sokak köşeleri gibi birçok yerde kaçak satış yapan seyyar satıcıların esnafları zor durumda bıraktığını ifade etti. Kalyoncu, ilimizde birçok noktada belediyelerden izin alarak veya izinsiz olarak faaliyet gösteren büyük marketler, bakkallar ve kuruyemişçilerin yaya kaldırımlarını işgal ederek pazarcı esnafıyla haksız rekabete girdiğini belirtti. Bu durumun esnafa zarar verdiğini ve engellenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, belediyelerin zabıta ekiplerinin sürekli ve devamlı denetim yaparak bu tür faaliyetlere izin vermemesi gerektiğini, bu konuda kanunların açık olduğunu hatırlattı.

‘HAL DIŞI ÜRÜNLER SATAN HERKESİN SATIŞINA KESİNLİKLE İZİN VERİLMEMELİDİR’..

“Tüm merkez ve ilçe belediyelerimizden ricamız, esnafımız adına bu durumların önüne geçilmesi ve müsaade edilmemesidir,” diyen Kalyoncu, kayıt dışı çalışan ve ne sattığı ile nereden aldığı belli olmayan ürünleri pazara sunan herkesin satışının kesinlikle engellenmesi gerektiğini ifade etti. Esnafın haklarının korunması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için tüm yetkilileri göreve çağırdı. Kalyoncu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Zorlu kış mevsiminden sonra büyük bir umutla yaz sezonunu bekleyen pazarcı esnaflarımız. Sezonun başladığı bugünlerde yazlık giyim tekstil ürünleri ve meyve ve sebzelerin üretiminin artmasıyla biraz olsun rahat nefes almak isteyen esnaflarımıza, ilimizde vergi mükellefi olmayan her yerde mantar gibi çoğalan sabit bir işyeri olmadan cami önleri sokak köşeleri ve bunun gibi birçok yerde kaçak bir sürü seyyar satıcı işgaline uğramaktadır. İlimizdeki birçok noktada belediyelerden izin alarak veya almayarak büyük marketler bakkal kuruyemişçi vb esnaf gurupları yaya kaldırımlarını İşgal ederek esnafımızla haksız rekabet içine girmekte ve esnafımıza bu konuda zarar vermekte olup bunların engellenmesi ve belediyelerin zabıtaları tarafından sürekli ve devamlı denetlenip izin verilmemesi kanunlarımızla sabittir. Tüm merkez ve ilçe belediyelerimizden ricamız esnafımız adına bu durumların önüne geçilmesi ve müsaade edilmemesidir. Kayıt dışı çalışan ne sattığı ve nereden aldığı belli olmayan hal dışı ürünler satan herkesin satışına kesinlikle izin verilmemelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.