Sizi kim seviyor? Sizi kim önemsiyor? Size kim sadık? Size kim değer veriyor? Sizin için kim fedakarlık yapar? İşte böylelerinin kıymetini çok ama çok iyi bilmeliyiz; minnet borcumuzu da aklımızdan çıkartmamalıyız! Size böyle bakanların her biri hazinelerden çok daha değerlidir!
Bir de sizin sevdiğiniz ama sizi sevmeyen, sizin önemsediğiniz ama sizi önemsemeyen, sizin sadık olduğunuz ama size sadık olmayan, sizin değer verdiğiniz ama size değer vermeyen ve sizin uğrunda çok büyük fedakarlıklar yapabileceğiniz ama sizin için hiçbir fedakarlık yapmayacak olanlar vardır! Onlardan uzak durun! Tabi bunu yapmak, söylemesi kadar kolay olmayabilir elbette…
Karşılıklılığa bu hayatta çok ama çok önem veririm. Sömürülmeyi ve köleleştirilmeyi kesinlikle istemem (belki isteyenler vardır). Kim olursa olsun, ne olursa olsun karşılığı yoksa uzak durun! Ama olumlu olan herşeyin de karşılığını muhakkak verin!
Antonio Gramsci, Kültürel Hegemonya tezinde sömürülmenin ve köleleştirilmenin çok iyi izahlarını yapıyor, eğer bu açıdan incelerseniz. Zaten MKUltra ve Monarch Programlama gibi Soğuk Savaş programlarındaki metodların 4000 yıl önceki Mısır hiyerogliflerinde oluşu şaşırtıcı değil mi? Belki yüzbinlerce yıl öncesinde bile bu tarz şeyler vardı…
Hep veriyorsanız, hep veriyorsanız olmaz! Geleceğe yatırım yapılabilir tabi. Zaten ben henüz yeni tanışılan bir kişiye olabildiği kadar iyi davranılmasından yanayım çünkü ne kadar dostunuz varsa o kadar iyidir! Ve iyi davranıp makul ölçüde de verici olursanız yeni bir dost edinme ihtimaliniz çok daha fazla olur! Nerede olursanız olun, sömürülmeye ve köleleştirilmeye çok dikkat edin! Sömürücüleri ve köleleştiricileri tarihin her çağında, her coğrafyasında bulabilirsiniz!
Neden fedakarlık? Fedakarlık yaptığınız kimse de sizin için aynı fedakarlığı yapar mı gerçekten de? Gerçekten yapacaksa siz de muhakkak yapın! Ama emin misiniz? Gerçekten de yanılmadığınıza emin misiniz? Sizin için fedakarlıklarda bulunmuş olanları da fedakarlıkları ölçüsünde önemseyin ve minnet borcunuzu da asla unutmayın!
Karşılıklılık neden önemlidir? Sömürülmek ve köleleştirilmek istemeyiz elbette! Ama gerçek dünyaya bakıldığı zaman pek çok ilişkide karşılıklılık yoktur. İbn Haldun’un Asabiyet tezi aklıma geliyor! İlkel kabilelerdeki pek çok ilişkide gerçekten de karşılık yoktur! Gerçi Asabiyet tezinde ilkel kabilelerin uygar insanlar karşısında daha güçlü ve şanslı olduğu anlatılır! Eğer böyle bakılırsa bir şekilde karşılık beklemeden bir şeyler yapan kimse karşılığını almış oluyor! Ama unutmayalım ki çok ciddi sayılarda karşılık alınmayan ilişkiler de var elbette ve sayıları gerek tarihte gerekse de günümüzde hiç de az değildir!
Sizi sömürmeye ve köleleştirmeye çalışan kimse; bir yakınınız, bir guru veya bambaşka bir kimse de olabilir. Böyleleriyle hiç aklınıza gelmeyecek yerlerde karşılaşabilirsiniz! İbn Haldun ve Antonio Gramsci’yi birleştirirseniz ortaya nasıl bir resim çıkıyor? MKUltra ve Monarch Programlamadaki tekniklerin 4000 yıl önceki hiyerogliflerde bulunduğunu söylemiştim! Çünkü düzenler kontrol ister ve sahte gurular da düzenlerin o çok istediği kontrolü onlar için sağlayabilir! Ama bir sahte gurunun yaptıklarını hiç aklınıza gelmeyecek kimseler de yapabilir; sakın şaşırmayın! Doğruları ve gerçekleri bile kendi lehineymiş gibi göstermeyi becerir bu kimseler!
Düşünmeyi ve sorgulamayı asla ihmal etmeyin! Tek başınıza başedemeyebilirsiniz! Böyle bir durumda yardım almak, asla kötü veya yanlış bir şey değildir! Olabildiğince çok farklı kaynaktan beslenin! Yumurtaları da olabildiğince çok sayıda sepete koymayı ihmal etmeyin! İnsan, bu dünyaya öylece fırlatılmıştır ve ne kadar kabul etmesi oldukça zor olsa da hepimiz aslında tek başınayız! Yapayalnızız! Farketmemiş olabilirsiniz! Farketseniz bile sindirememiş de olabilirsiniz! Ama öyle bir gün gelir ki en sevdikleriniz bile sizi yalnız ve yüzüstü bırakabilir! Vardır ya bir laf ‘güvendiğim dağlara kar yağdı’ diye… Güvendiğiniz dağlara kar yağmadan önleminizi çok sıkı ve çok iyi alın! Ama sizi koşulsuz sevenleri ve size koşulsuz sadık olanları da asla ihmal etmeyin! Onlar çok kıymetlidir! Onlar nadir bulunur! Neden insan çok değerli şeylerin kıymetini ancak kaybettikten sonra bilebiliyor? Ama siz elinizdeki hazinelerin değerini kaybetmeden farkedin ve bilin! Muhakkak!
Hakkımızda hayırlısı! Gözünüzü dört açın! Vampirlerden uzak durun! Minnet borcunuzu da sakın unutmayın!
Hakkımızda hayırlısı!
İnstagram: @bahatunafikir
Mail: xyztu12345@gmail.com