yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C

‘KAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ!’

‘KAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ!’
10.06.2024 18:51
0
A+
A-
  • Türk Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Selvet Duman, artan hava sıcaklığı nedeniyle kan bağışının önemine vurgu yaptı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’nın sıcak havalarla karşı karşıya kaldığı bu dönemde, Türk Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Selvet Duman, toplumun kan bağışı konusundaki duyarlılığını artırmak için önemli açıklamalarda bulundu. Duman, sıcakların artmasıyla birlikte kan bağışının hayati önemini vurgulayarak, herkesi kan bağışında bulunmaya çağırdı.

‘Kan bağışına özel bir ihtimam gösterilmeli’

Duman, yaptığı açıklamada, “Sıcaklarla birlikte kan ihtiyacı da artar. Ancak ne yazık ki, sıcak havalarda insanlar kan bağışında bulunmaktan kaçınıyor. Oysa bu dönemde kan bağışı yapmak, hayat kurtarmak anlamına gelir” dedi. Sıcak havalarda kan bağışının azalmasının ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirten Duman, “Kan bağışı stoklarının düşmesi, acil durumlarda yaşam kurtarılmasını engelleyebilir. Bu nedenle, sıcak havalarda dahi kan bağışına özel bir ihtimam gösterilmelidir” şeklinde konuştu.

‘Kan bağışı sürekli ihtiyaçtır’

Türk Kızılay’ın sadece acil durumlar için değil, sürekli olarak kan bağışına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Duman, “Kan bağışı, herhangi bir kaza veya hastalık durumunda değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın düzenli olarak kan bağışında bulunmaları önemlidir” ifadelerini kullandı.

Mobil kan bağışı araçları konumlandırıldı

Duman, Türk Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarının yanı sıra mobil kan bağışı araçlarının da sıcak havalarda belirli noktalarda konumlandırıldığını belirterek, bu sayede vatandaşların daha kolay bir şekilde kan bağışında bulunabileceklerini ifade etti. Ayrıca, Yalova’da bulunan sağlık kuruluşlarının da kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu ve bu konuda destek verdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.