yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
24°C
Yalova
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C

KADININ GÜCÜ EL EMEĞİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

KADININ GÜCÜ EL EMEĞİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ
22.09.2024 14:01
0
A+
A-
  • Yalova’da, kadın el emeğini ön plana çıkaran ve uluslararası katılımla gerçekleştirilen “Uluslararası Kadının Gücü El Emeği Festivali” büyük bir coşkuyla yapıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Kadının Gücü El Emeği Festivali, Gazipaşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de gerçekleştirildi. Festival, Yalova Belediyesi, Rus Dili Konuşanlar Derneği, YALZEN ACADEMY ve 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği’nin iş birliğiyle düzenlendi ve kadın el emeğini sergiledi. Açılış törenine Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Yürek Korkutan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek, Kültür Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, siyasi partilerin il başkanları ile STK temsilcileri katıldı. Festival, Dernek Başkanı Nurten Anıl’ın açılış konuşmasıyla başladı. Anıl, konuşmasında kadının el emeği festivalinin önemine vurgu yaptı. Anıl, “Çalışmayan, evde üreten kadınlarımız, ürünlerini rahatlıkla satabilsinler ve para kazanma keyfini yaşayabilsinler diye bu yıl uluslararası anlamda ikincisini düzenliyoruz. Geçmişte 7 kez kadın şenliği adı altında gerçekleştirdiğimiz bu festivalin ilk günü, kadın emeğine değer veren siz kıymetli protokol ve konuklarımıza katılım ve katkılarınız için çok teşekkür ederim” dedi. Festivalin üç gün süreceğini belirten Anıl, katılımcılara stantları ziyaret ederek kışlık erzaklarını temin etmelerini ve çeşitli atıştırmalıkların tadına bakmalarını önerdi.

Açılış konuşmasının ardından, Yalzen Academy/Dance-Musıc kursları eğitmeni ve dansçılar göz dolduran performanslar sergiledi. Yiğit Ali Zencirci (Türkiye) ve Sophıo Mosesıanı (Gürcistan) vals dansı gösterisi sundu. Ayrıca, Vladislava Yukhimchuk (Rusya) modern ve çağdaş dans performansı ile sahne aldı. Rus Dili Konuşanlar Derneği’nden katılan sanatçılar arasında Alla Artemenko (Ukrayna), Rufiia Mukhamadeeva (Tataristan), Galina Baskın (Rusya), Sufiia Şakirova (Tataristan) ve Sofiia Racheva (Rusya) yer aldı. Festivalde ayrıca, Mısır, Irak, İran, Türkmenistan, Azerbaycan ve Afganistan’dan kadınların yiyecek ve el işlerini sergilediği stantlar da yer aldı. Tüm protokol ve konukların katılımıyla açılış sonrası standlar gezildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.