yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ

KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ
11.09.2024 16:01
0
A+
A-

Yalova İl Özel İdaresi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesine kararlılıkla devam ediyor..

 

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, özellikle köylerde muhtarlarla yürütülen iş birliği sayesinde kaçak yapıların tespit edilerek yasal işlemlerin hızla başlatıldığını belirtti..

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova genelinde kaçak yapılarla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü açıkladı. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, özellikle köylerde muhtarlarla yürütülen iş birliği sayesinde kaçak yapıların tespit edilerek yasal işlemlerin hızla başlatıldığını belirtti. Bu mücadelenin, il genelinde aralıksız devam edeceğini vurguladı.

‘ETKİN MÜCADELE’..

Tarım arazileri ve ormanlık alanlar üzerindeki kaçak yapılaşmanın doğaya ve tarımsal üretime ciddi zararlar verdiğini ifade eden Yılmaz, “Tarım arazileri ve ormanlar, geleceğimizin en önemli kaynaklarıdır. Bu alanları korumak, yalnızca yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Yalova İl Özel İdaresi olarak, kaçak yapılaşmaya karşı köy muhtarlarımız, kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlarla etkin bir mücadele yürütüyoruz. Kaçak yapı denetimi konusunda personel sayımızı artırdık ve süreci titizlikle yönetiyoruz” dedi.

‘CİDDİ MESAFE KATEDİLDİ’..

Yılmaz, bu çalışmaların Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın liderliğinde yürütüldüğünü belirterek, “Vali Dr. Hülya Kaya’nın öncülüğü, kaçak yapılaşmaya karşı önemli adımlar atılmasını sağladı. Köy muhtarlarıyla yapılan toplantılarda alınan tedbirler sayesinde, kaçak yapılaşmaya karşı ciddi mesafeler katettik” ifadelerini kullandı.

‘KARARLIYIZ’..

Kaçak yapılaşmaya karşı yürütülen mücadelenin yalnızca mevcut sorunları çözmekle kalmayacağını, aynı zamanda gelecekte benzer durumların önüne geçileceğini vurgulayan Yılmaz, “İlimizin her köşesinde kaçak yapılaşmayı durdurmak ve doğaya saygılı bir yapılaşmayı sağlamak için kararlıyız. Vatandaşlarımızın da yasal çerçevelere uygun şekilde hareket etmeleri büyük önem taşıyor. İmar düzenini koruma sorumluluğuyla her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz” dedi. Yalova İl Özel İdaresi’nin hedefi, şehrin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişimini sağlamak ve şehrimizi kaçak yapılara kurban etmiyor. Kaçak yapıların yıkımı, sadece bugünkü sorunların çözümü değil; gelecekte benzer durumların yaşanmaması adına kritik bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.