yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

HZ. ALİ CAMİ’NİN AÇILIŞI 6 EYLÜL’DE

HZ. ALİ CAMİ’NİN AÇILIŞI 6 EYLÜL’DE
30.08.2024 13:32
0
A+
A-

 

Bağlarbaşı Mahallesi’nde uzun bir bekleyişin ardından tamamlanan Hz. Ali Cami, 6 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek törenle ibadete açılacak.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde inşa edilen Hz. Ali Cami, 6 Eylül Cuma günü yapılacak törenle ibadete açılacak. Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilecek açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılması bekleniyor. İnşaatına 2018 yılında başlanan ve yaklaşık 6 yıl süren titiz çalışmalar sonucunda tamamlanan Hz. Ali Cami, bölge halkının uzun zamandır beklediği bir projeydi. Yapım sürecinde, hem yerel hem de ulusal ölçekte birçok kişi ve kurum desteğini esirgemedi. Hz. Ali Cami Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Muhammed Esmer, caminin açılışına tüm Yalova halkını davet ederek, bu önemli anı birlikte paylaşmanın kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olacağını belirtti. Esmer, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti ve özellikle cami müteahhidi Mehmet Fethi İlboğa’ya minnettarlığını ifade etti. Dernek Başkanı Esmer, “Bu cami, yalnızca bir ibadet yeri değil, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve birlikteliğin simgesi olacaktır” dedi. İbadet alanlarının yanı sıra sosyal etkinlikler için tasarlanmış mekanları da içeren Hz. Ali Cami, bölge halkının sosyal ve kültürel hayatına önemli bir değer katacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.