yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ

HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ
13.09.2024 15:39
0
A+
A-

Yalova Sağlıklı Hayat Merkezi, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik önemli bir hizmet içi eğitim programı düzenledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Sağlıklı Hayat Merkezi, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik önemli bir hizmet içi eğitim programı düzenledi. Merkezin uzman psikoloğu Aslıhan Meral Bayram tarafından verilen eğitimde, intiharın nedenleri, risk faktörleri ve önleyici müdahaleler gibi kritik konular ele alındı.

RİSK FAKTÖRLERİ VE MÜDAHALE YÖNTEMLERİ..

Psikolog Aslıhan Meral Bayram, intihar vakalarının küresel bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekerek, erken müdahale ve farkındalığın önemini vurguladı. Eğitimde, sağlık çalışanlarının intihar riskini taşıyan bireyleri tanımlayabilmesi, uygun bir şekilde iletişim kurabilmesi ve gerekli destek mekanizmalarını harekete geçirebilmesi için gereken bilgi ve beceriler paylaşıldı. Bayram, özellikle sağlık çalışanlarının kendi ruh sağlığını korumanın ve mesleki dayanıklılığı artırmanın da intiharı önleme çabalarında önemli bir rol oynadığını belirtti. Eğitimde intihara yol açabilecek biyolojik, psikolojik ve sosyal risk faktörleri ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Psikolog Bayram, özellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, madde kullanımı ve travmatik yaşantıların intihar davranışını tetikleyebileceğini belirtti. Sağlık çalışanlarına, bu risk faktörlerini erken dönemde tespit ederek bireyleri uygun yönlendirme ve destek hizmetlerine eriştirmelerinin hayati önem taşıdığı anlatıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ROLÜ..

Eğitim sırasında sağlık çalışanlarının, intiharı önlemede kritik bir pozisyonda oldukları vurgulandı. Bayram, “Sağlık çalışanları olarak bizler, bireylerin yaşadığı zorlukları fark edebilmek, gerekli durumlarda onlara profesyonel destek sunmak ve yönlendirmek konusunda sorumluluk sahibiyiz. Bu nedenle intiharı önlemeye yönelik bilgi ve becerilerimizi sürekli güncel tutmalıyız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.