yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

Hikmetlerle Dolu

31.07.2024 13:38
0
A+
A-

 

 Bilgeliği hayatlarımızdan çıkardılar… Neden bunu yaptılar bize? Suçumuz neydi? Gerçi her zaman yaşam çile idi! Şimdi daha mı iyi olduk? Dünya bize ne veriyor? Ya uğrunda binlerce yıllık mirasları çöpe attığımız şeyler? Yapay zeka belki ütopya, belki distopya yaratacak! Belki insanoğlunun soyu tükenecek! Kötü mü olur, iyi mi hiç bilinmez… Aslan neden Ceylanı yemek zorunda? Ceylan neden ot yemek zorunda? Aslanın açlıktan ölmesi midir doğru olan? Dünya neden böyle yaratıldı? Pi sayısı, e sayısı… Kimbilir neler anlatıyor aslında! Dünya kime kalacak? Kime kalmış? Düşüncelerimiz ve fikirlerimizin ne kadarı gerçekten de yalnızca bize ait? Ya acı gerçek diye çok başka şeyler bize yutturuluyor ise? Özgürlük nedir? Ne için özgürlük? Nasıl bir özgürlük…? Dünyadaki süremizin ziyan olmadığından gerçekten de emin miyiz? Ya doğru olanı yaptığımızdan emin miyiz gerçekten de? AntonioGramsci var, Sol el yolu var… Değerler gerçekten de kimin değerleri? Nietzsche diyor efendi köle diye…

Hayatta şiir yazdıracak pek çok şey vardır! Hayat bazen komedi; bir çok zaman da trajedidir! Son bilgeden bu yana kaç zaman geçti? Hayat bir banliyö treni istasyonudur ve ruhlar da beklemekte olan yolculardan başka birşey değildir! Ama koltuklar batıyor! Havadan asit yağıyor! Asfaltı eritecek kadar bir sıcak… Bir salise bir asır kadar sürüyor! Cahil ve aptalız! Neden cahil ve aptalız? Neyin mücadelesini veriyoruz? Dizinin dibine oturacağı mürşidini bulamayan pek çokları olmuş bugüne gelene kadar… Hayat zor ve acılıdır; yol ise daha zor ve daha acılıdır! Bazılarının başka şansı yoktur! Ceylan mı ölsün, Aslan mı, Ot mu… Sonunda üçü de ölüyor!

Altın çok değerlidir! Ama Antimon’un yerini alabilir mi? Altın olsa Antimon olmasa ne yaparız biz…? Kuduz dahi bir sebebden ötürü var! Ölmekten beter olan şeyler olduğunda ne yapılmalıdır? Zoraki gülüyoruz… Ama Şişman Buddha zoraki gülmüyor! Çünkü kimsenin bilmediğini biliyor; görmediğini görüyor… Eyyub çekti… İnsanın gözü duvarın arkasını göremez! Kapı kapanınca içerde ne olduğu nasıl görülebilir? Lezzet çok uzaklarda… İnsanın neden başı ağrıyor? Hasat var ama arpa bizi bulmuyor… Komedi ve Arabesk… Televizyonda komedidir ama yaşayana trajedi… AndoShoeki ve El Maarri ne diyor genel olarak peki? Büyük insanlar büyük şeyler inşa eder ama inşa ettiklerinin balı kaymağı sonunda bambaşkalarına kalır! Çarmıha gerilirler ve sonra Çarmıha gerenlerin varisleri Çarmıha gerilenin adına bu sefer Çarmıha gerilenin varisini Çarmıha gerer!

Hayrın şerrin ne olduğunu bilmek çok zordur insan için! Bu dünyada önemli olan ise, doğru olan ne ise onu yapmaktır! Dünyadaki sürenizin kıymetini bilin; ama geçici olduğumuzu da unutmayın!

En iyi dileklerimle!

instagram adresi: @bahatunafikir

mail adresi: xyztu12345@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları
17.04.2024 12:24
09.08.2023 15:50
18.07.2024 12:55
12.07.2023 18:01
02.02.2023 16:16
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.