yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

HERŞEY TEMİZ ÇİFTLİKKÖY İÇİN!

HERŞEY TEMİZ ÇİFTLİKKÖY İÇİN!
29.07.2024 17:38
0
A+
A-

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele:

‘YAŞANABİLİR ÇİFTLİKKÖY İÇİN EL ELE VERELİM’

  •  Belediye ekipleri, sokakları kuyu suyu ile yıkayarak ilçeyi daha yaşanabilir kılmak için aralıksız çalışıyor..

 Çiftlikköy sahillerinde toplanan yosunlar kompost tesislerinde gübreye dönüştürülerek tarımsal üretime kazandırılıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çiftlikköy Belediyesi ekipleri tertemiz bir Çiftlikköy için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilçedeki sokaklar kuyu suyu ile yıkanarak aralıklarla temizleniyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, temizlik çalışmalarının ilçenin genel yaşam kalitesini artırdığını vurguladı. Başkan Yele, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Karasinek üremesini engellemek ve ilçemizi daha temiz bir hale getirmek için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Temizlik çalışmalarımız düzenli olarak devam edecek ve Çiftlikköy’ü daha yaşanabilir bir hale getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi. Belediyenin düzenli temizlik ve ilaçlama çalışmaları, Çiftlikköy halkının takdirini kazanırken, vatandaşlar da temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki çalışmalara hız kesmeden devam edileceği ve Çiftlikköy’ün daha güzel ve yaşanabilir bir yer haline getirileceği belirtildi.

YOSUNLAR GERİ DÖNÜŞÜME GİDİYOR..

Ekiplerimiz temiz ve sağlıklı bir Çiftlikköy sahili için büyük bir özveriyle görev başında ve sahillerimizi düzenli olarak yosunlardan temizliyorlar. Sahillerimizi ve çevremizi koruma konusundaki kararlılığımızı, bu amaçla kapsamlı bir seferberlik başlatarak ortaya koyduk. Sahillerimizden toplanan yosunların bir kısmı atık alanlarına götürülürken, bir kısmı da kompost tesisimizde verimli toprağa dönüştürülüyor. Belediyemizin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesindeki Kompost Tesisimize getirilen yosunlar, ileri dönüşüm teknikleri kullanılarak gübreye dönüştürülüyor. Böylece hem çevre kirliliğini önlemiş oluyoruz hem de atıklarımızı geri dönüştürerek tarımsal üretime katkıda bulunuyoruz. Bu süreç, çevre dostu politikalarımızın ve sürdürülebilirlik hedeflerimizin önemli bir parçasıdır. Çalışmalarımızda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve destek veren vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

PLASTİKSİZ TEMMUZ HAREKETİNE TAM DESTEK..

Çiftlikköy Belediyesi, doğayı temiz tutmak ve çocuklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına dünya çapında yürütülen ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne tam destek verdi. Plastiklerin çevresel etkilerini ve geri dönüşüm sorunlarını vurgulamak amacıyla başlatılan bu harekete Çiftlikköy’den anlamlı bir destek geldi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Plastiksiz Temmuz hareketine katkı sağladıklarını hatırlatarak çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaştığını ifade etti.  Başkan Yele, “Çiftlikköy Belediyesi olarak dünya çapında yürütülen Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek verdik. Birçok Çiftlikköylü vatandaşlarımız da çevreyi korumak adına büyük destek verdiler. Vatandaşlarımız alışverişlerinde bez torbalar kullandılar. Tek kullanımlık plastik ürünler yerine yeniden kullanılabilir ürünleri tercih etmeye gayret gösterdiler. Plastik atıklarımızı geri dönüşüme kazandırdılar. Bu hareket sadece Temmuz ayında da sınırlı kalmayacak. Vatandaşlarımız yaşamları boyunca hep birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir Çiftlikköy için el ele vererek bu hareketin devamlılığını sağlayacaklarına inancımız tam” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.